«Δεν με άφησαν να κρατήσω για τελευταία φορά στην αγκαλιά μου το μωρό μου και να θρηνήσω»

Αδιανόητο: Νοσοκόμα δηλητηρίαζε σκόπιμα βρέφος - Πέθανε στην εντατική

Ήθελε να κρατήσει για τελευταία φορά στην αγκαλιά της το τριών μηνών κοριτσάκι της και να θρηνήσει, όπως κάθε μητέρα που χάνει το παιδί της. Όμως, δεν της το επέτρεψαν.

Ο αμείλικτος κανόνας της φυλακής δεν άφησε αυτήν τη μητέρα να αντικρίσει για τελευταία φορά το παιδί της. Ένα ακόμη περιστατικό στη βαναυσότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στις φυλακές των Φιλιππίνων.

«Δεν μας έδωσαν την ευκαιρία να μείνουμε λίγο μαζί. Δεν μπορούσα να χαρώ το γέλιο της», ανέφερε η 23χρονη Ρέινα Μέι Νασίνο, ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία κλαίει μπροστά από το μικροσκοπικό, λευκό φέρετρο του μωρού της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Detained activist Reina Mae Nasino’s three-month old daughter, Baby River, was laid to rest at the Manila North Cemetery on Friday, October 16. #ReinaMaeNasino #BabyRiver

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Advocates TV (@advocatestv) στις

Τοπικό δικαστήριο της έδωσε άδεια μόνο για την αγρυπνία και την κηδεία της κόρης της. Μέλος μίας ομάδας ακτιβιστών για την αντιμετώπιση της φτώχειας, η Ρέινα συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2019 με δύο ακόμη άτομα για παράνομη οπλοκατοχή.

Τον Απρίλιο είχε εκδικαστεί η έφεση που είχε ασκήσει για την αποφυλάκισή της για να προσφέρει βοήθεια εν μέσω της πανδημίας. Γέννησε στη φυλακή τον Ιούλιο, όμως της πήραν το παιδί και το έδωσαν στην μητέρα της ένα μήνα μετά. Τον Σεπτέμβριο, το μωράκι αρρώστησε και νοσηλεύτηκε, με τις εκκλήσεις για την επανένωσή τους να πληθαίνουν. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη

«Ελπίζω να είμαι η τελευταία που βιώνει κάτι τέτοιο», ανέφερε η 23χρονη ενώ φορά μία προστατευτική, ολόσωμη στολή κάτω από τον καυτό ήλιο.

Πηγή: The Wider Image/Reuters