Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά δεν μπορούν να πιάσουν σωστά το μολύβι

Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά δεν μπορούν να πιάσουν σωστά το μολύβι

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που αναδεικνύει μία νέα μελέτη για τη χρήση τηλεφώνων από παιδιά. Όπως  προειδοποιούν οι παιδίατροι, η υπερβολική χρήση τηλεφώνων και υπολογιστών από τα παιδιά εμποδίζει την ανάπτυξη των μυών των δακτύλων και των χεριών.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιφέρει μαζί της καλές αλλά και κακές πτυχές. Ένα από τα μειονεκτήματα της ψηφιοποίησης είναι ότι τα παιδιά δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να χρησιμοποιούν μολύβι.

Οι παιδίατροι τονίζουν ότι λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας δεν μπορούν να κρατήσουν το μολύβι στο χέρι τους. Αυτό γίνεται πιο ορατό όταν τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο.

«Τα παιδιά δεν έχουν τη δύναμη και την επιδεξιότητα που είχαν πριν από δέκα χρόνια. Δεν έχουν αναπτύξει τις βασικές δεξιότητες, που είναι απαραίτητες για εργασία και μάθηση», σημειώνει η παιδίατρος Sally Payne από τον οργανισμό «Heart of England NHS Trust».

Όπως λέει η ίδια, ο ισχυρός έλεγχος των μυών των δακτύλων είναι σημαντικός για τη χρήση μολυβιού και τα παιδιά πρέπει οπωσδήποτε να αναπτύξουν αυτή την ικανότητα.

Αντί για tablet ή τηλέφωνο, οι γονείς μπορούν να μάθουν τα παιδιά τους να παίζουν το παιχνίδι με το σχηματισμό κύβων, να γράφουν και να χρωματίζουν.

Εξαιτίας αυτού του τρόπου εκπαίδευσης, όλο και περισσότερα παιδιά όταν ξεκινούν το σχολείο πρέπει να πάνε σε εργοθεραπεία για να αναπτύξουν τη δύναμη των μυών των δακτύλων τους και να μάθουν να κρατούν ένα μολύβι και να γράφουν.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

3χρονη βλέπει τους γονείς της να φιλιούνται και η αντίδρασή της είναι όλα τα λεφτά (βίντεο)

Σοκ στη Γερμανία: 17χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την καθηγήτριά του μέσα σε αίθουσα

Αν παρατηρήσετε το μωρό σας να αναπνέει γρήγορα, δείτε τι πρέπει να προσέξετε (video)