Αυτοί οι κεφτέδες θα πείσουν το παιδί σας να φάει… κουνουπίδι!

Τα λαχανικά είναι απαραίτητα για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Ιδίως τα παιδιά επιβάλλεται να καταναλώνουν καθημερινά λαχανικά και φρούτα για να αποδίδουν τα μέγιστα στην καθημερινότητά τους.

Αν δυσκολεύεστε να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε ωμά λαχανικά, τότε δοκιμάστε να τους τα προσφέρετε «καμουφλαρισμένα» μέσα από άλλες συνταγές.

Οι παρακάτω κεφτέδες με κουνουπίδι θα προσφέρουν στα παιδιά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται και θα γλιτώσουν εσάς από την… γκρίνια του «δεν μου αρέσει το κονουπίδι».

Υλικά:

650 γρ. κουνουπίδι, τα μπουκετάκια

1 μεγάλο αβγό

¼ από μία κόκκινη (γλυκιά) πιπεριά, ψιλοκομμένη

110 γρ. τριμμένο τυρί cheddar

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

60 γρ. τριμμένη φρυγανιά

Από μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

¼ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C, στρώνετε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί που θα ψεκάσετε με λίγο λάδι. Όσο ζεσταίνεται ο φούρνος βάλτε το καθαρισμένο και ξεχωρισμένο κουνουπίδι  στον ατμό να μαλακώσει.  Ρίξτε το στο multi και τρίψτε το μέχρι να γίνει σαν τριμμένη φρυγανιά. Άδειαστε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα σου. Πλάστε τα κεφτεδάκια και στρώστε τα στο ταψί.  Φουρνίστε τα για 10 λεπτά, γυρίστε τα και φουρνίστε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.