«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν φίλοι μας και χτυπούσαν το παιδί μας. Είμαι ευγνώμων που ζει»

Μία αληθινή ιστορία κακοποίησης παιδιού που συγκλονίζει.

«Το 2016 πήγα το παιδί μου σε βρεφονηπιακό σταθμό. Η δασκάλα που τον φρόντιζε αποφάσισε να παραιτηθεί και να κάνει αυτήν την δουλειά στο σπίτι. Ο μικρός μου την αγαπούσε πολύ και έτσι αποφασίσαμε να τον αφήνουμε μαζί της. Αυτό έγινε τον Ιούλιο της επόμενης χρονιάς. Όλα έμοιαζαν τέλεια, ο Λουκ φαινόταν να απολαμβάνει το χρόνο του μαζί της.

Γίναμε φίλοι και οι οικογένειές μας περνούσαν ευχάριστες στιγμές παρέα. Και στον σύζυγό της άρεσε πολύ η παρέα του άντρα μου και τα παιδιά μας τα πήγαιναν πολύ καλά. Όλα ήταν τέλια μέχρι που ο άντρας της έφυγε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς για τρεις εβδομάδες με ένα πρότζεκτ της δουλειάς του. Την πρώτη εβδομάδα απουσίας του συζύγου της, εκείνη με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το παιδί μου έπεσε από τον καναπέ, αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Την επόμενη εβδομάδα ήταν η εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και ο σύζυγός της μου τηλεφώνησε και μου είπε πως ο Λουκ στεκόταν σε μία καρέκλα, ένα άλλο παιδί τον έσπρωξε και έσκισε το πρόσωπό του. Με ενόχλησε κάπως, αλλά και πάλι σκέφτηκα, ότι παιδιά είναι. Και στις δύο περιπτώσεις σκέφτηκα ότι πηγε να κάνει κάποια δουλειά γρήγορα και της ξέφυγε από την προσοχή.

Λίγες μέρες αργότερα, θα πήγαινα για φαγητό με μία φίλη και ακυρώθηκε. Έτσι πήγα προς το σπίτι της Σίλα (σσ. η δασκάλα) για να τσεκάρω το παιδί και να τον πάρω λίγο αγκαλιά προτού επιστρέψω στη δουλειά μου. Το παιδί μου είναι ένα χαρούμενο παιδί και πετάει από τη χαρά του μόλις με βλέπει όπως κάνει κάθε παιδί με τη μαμά του. Όταν έφτασα τον είδα να κοιμάται στον καναπέ. Προσπάθησα να τον ξυπνήσω, αλλά μετά βίας μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του. Τον πήρα μαζί μου, καθώς ήξερα, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Άρχισα να ψάχνω το κεφάλι του και διαπίστωσα πως ήταν πολύ πρησμένο. Ρώτησα αν συνέβη κάτι, αλλά η Σίλα δεν ήταν εκεί ξανά. Ο άντρας της μου είπε ότι έπεσε από μία κουνιστή καρέκλα και χτύπησε σε μία γωνία. Μου είπε επίσης, ότι μετά το πέσιμο ο Λουκ ήταν μία χαρά και για αυτό δεν με ειδοποίησαν.

Δεν είχα καταφέρει να ξυπνήσω το παιδί και σταμάτησα τις ερωτήσεις υπό τον φόβο μην υπερβάλλω. Κάλεσα την παιδίατρό μας μήπως μπορούσε να τον δει. Δεν μπορούσα να περιμένω όμως και τηλεφώνησα στον άντρα μου να τον πάμε στο νοσοκομείο. Πήρα το αφεντικό μου και του είπα ότι δεν θα πήγαινα στο γραφείο για το υπόλοιπο της βάρδιάς μου, εξηγώντας του τι συνέβαινε.

Πήγαμε στα επείγοντα και μας έστειλαν για ακτινογραφία, επειδή είχε τραύματα στο κεφάλι. Περιμέναμε 15 λεπτά και μετά μας έδωσαν ένα κρεβάτι. Ο γιατρός με ρώτησε τι συνέβη και του εξήγησα αναλυτικά. Εκείνος μου είπε πως υποψιαζόταν κακοποίηση από τη φύση των τραυμάτων.

Δεν μπορούσα να πιστέψω τι μου έλεγαν οι γιατροί. ‘Οταν και οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν τα χτυπήματα στο κεφάλι του και πίσω από το αυτί, τρελάθηκα. Πήρα κι άλλες γνώμες και οι γιατροί μου είπαν το ίδιο: το παιδί μου κακοποιήθηκε. Δεντο πίστευα ότι ήθελε κάποιος να του κάνει κακό. Του πήραν αίμα και του έκαναν επιπλέον εξετάσεις, ενώ εγώ προσπαθούσα να μείνω ήρεμη και ήθελα να σιγουρευτώ ότι έτρωγε, έπινε και δεν είχε εσωτερική αιμορραγία. Και ο νευροχειρουργός επιβεβαίωσε ότι το παιδί είχε χτυπηθεί.

Καλέσαμε την αστυνομία και τους αναφέραμε όλα όσα είχαν συμβεί και ήρθαν μαζί μας και τα πεθερικά μου για υποστήριξε. Άρχισε η έρευνα, τους δώσαμε όλο το ιατρικό ιστορικό που έδειχνε ότι εμείς δεν είχαμε ποτέ κάνει κακό στο παιδί μας. Ετσι υποπτευθήκαμε τον Ρίτσαρντ και την Σίλα. Πήραμε τηλέφωνο στον βρεφικό σταθμό, όπου δούλευε η Σίλα, εξήγησα στον διευθυντή την κατάσταση και έφταξε ένα δωμάτιο για εκείνον. Την απέλυσα και ένιωσα η χειρότερη μάνα στον κόσμο που τον είχα αφήσει στα χέρι ατης.

Οι αστυνομικοί ανέκριναν τον Ρίτσαρντ που έπεσε σε αντιφάσεις, για τον τρόπο που το παιδί είχε πέσει δήθεν από τον καναπέ. Τελικά ομολόγισε ότι τον είχε χτυπήσει. Θα μπορούσαν τον έχουν σκοτώσει.

Θα σας συμβουλεύσω κάτι αγαπητοί γονείς: μην εμπιστεύεστε κανέναν. Ένιωσα τόσο ένοχη κι εγώ για αυτό το λάθος και που δεν το έμαθα νωρίτερα».

Διαβάστε επίσης:

Μωρό – θαύμα γεννήθηκε πρόωρα με όγκο διπλάσιο από το μέγεθός του – Πώς τα κατάφερε

Πανσέληνος Νοεμβρίου: Γιατί ονομάζεται «Φεγγάρι του Κάστορα» – Πώς θα δείτε πανσέληνο και έκλειψη… (vid)

Μία ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής αποκάλυψε τα ταλαντούχα παιδιά της Πάφου