Αυτό το βουνό – ουράνιο τόξο μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι, αλλά είναι αληθινό!

Αυτό το βουνό - ουράνιο τόξο μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι, αλλά είναι αληθινό!

Λένε πως η φύση είναι ο μεγαλύτερος ζωγράφος και το βουνό Vinicunca στο Περού, το επιβεβαιώνει.  Το «Βουνό των Χρωμάτων» βρίσκεται στις Άνδεις του Cusco, κοντά στο ιερό βουνό Ausangate, σε υψόμετρο 5.200 μέτρων και εντυπωσιάζει ακόμη και το πιο απαιτητικό μάτι με την εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων που συναντά κανείς σε όλη την έκτασή του.

Μάλιστα, το National Geographic το έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στα 100 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στην ζωή του.

Στο όρος Vinicunca, λοιπόν, μπορεί να δει κανείς όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου με επιφάνειες «βαμμένες» με κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μωβ, γαλάζιο και ροζ να δημιουργούν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς.

Η ονομασία του βουνού σημαίνει «το βουνό των επτά χρωμάτων», ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αποκαλούν και ως το «βουνό- ουράνιο τόξο» λόγω ακριβώς αυτής της σπάνιας πολυχρωμίας του.

Η ιδιαιτερότητά του οφείλεται στην ύπαρξη μεταλλικών στοιχείων στο υπέδαφος, τα οποία «αποκαλύφθηκαν» με το λιώσιμο των πάγων, που προξένησε η αύξηση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, το κόκκινο, για παράδειγμα, προέρχεται από οξειδωμένο σίδηρο, ενώ το κίτρινο οφείλεται στην παρουσία των σουλφίδιων σιδήρου.

Για να το προσεγγίσει κανείς θα χρειαστεί περίπου 6 ημέρες πεζοπορίας, ωστόσο, οι λάτρεις της φύσης θα ανταμειφθούν σίγουρα για τον κόπο τους μόλις αντικρίσουν το σπάνιο αυτό φυσικό τοπίο μπροστά τους.

Δείτε εντυπωσιακές εικόνες:

Διαβάστε επίσης:

Τυφλός μπαμπάς και ο γιος του με πρόβλημα όρασης εξηγούν πώς είναι να ζεις χωρίς να βλέπεις

Η Κύπρος «αγκαλιάζει« τις θαλάσσιες χελώνες – Πάνω από 2.000 φωλιές στο νησί μας

«Το Μωρό Θαύμα και το ταξίδι του»: Ένα δωρεάν βιβλίο – οδηγός για τους γονείς με προωράκια