Αυτό το μωρό έμεινε εγκαταλελειμμένο στο μαιευτήριο για 5 ολόκληρους μήνες μέχρι που η νοσηλεύτριά του το υιοθέτησε

Μια πολύ συγκινητική και ευχάριστη ιστορία έγινε γνωστή πριν λίγες ώρες και αποδεικνύει πως η ανθρωπιά δεν γνωρίζει όρια, ηλικίες ή καταστάσεις.

Μια νοσοκόμα από την Μασαχουσέτη που ήθελε πάντα να γίνει μητέρα κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, αφού είχε μάθει πως στα 40 της δεν μπορεί να αποκτήσει παιδί ούτε με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η Liz Smith κατάφερε να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι, το οποίο είδε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο που δούλευε.

Η συγκινητική ιστορία

νοσηλεύτρια1

Η Liz αντίκρισε πρώτη φορά την μικρή Gisele σε μία βάρδιά της στο νοσοκομείο και το κοριτσάκι της έκλεψε την καρδιά.

Είχε γεννηθεί πρόωρα και η μητέρα της ήταν ναρκομανής. Κανένα μέλος της οικογένειας της μικρής δεν την αναζήτησε ποτέ. Μάλιστα, τους 5 πρώτους μήνες ζωής της η μικρή δεν είχε κανέναν επισκέπτη στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Το προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθούσε να καλύψει το κενό δείχνοντας στοργή στην Gizele και μια μέρα μια νοσηλεύτρια ρώτησε τη Liz αν την είχε δει.

«Όχι, γιατί» απάντησε εκείνη. «Χρειάζεται μια ανάδοχη οικογένεια και θεωρώ πως είσαι η κατάλληλη» της ανταπάντησε η συνάδελφός της.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Liz δεν είχε σκεφθεί την αναδοχή ή την υιοθεσία.

Μόλις, όμως, είδε το μωρό κατάλαβε ότι ήθελε να γίνει η μητέρα της. Ωστόσο, μπροστά της είχε ένα βουνό γραφειοκρατικών διαδικασιών με δεδομένο πως το μωρό ήταν υπό την επιμέλεια της Πολιτείας.

νοσηλεύτρια2

Όταν τέθηκε θέμα αναδοχής άρπαξε την ευκαιρία και τον Απρίλιο του 2017 πήρε το μωρό σπίτι. «Ψυχολογικά ήταν δύσκολο. Άλλωστε στόχος αρχικά ήταν η επανένωση με τους φυσικούς της γονείς. Αυτό είχα ως δεδομένο ενώ την φρόντιζα γνωρίζοντας πως χρειαζόταν και της άξιζε αγάπη», θυμάται σήμερα. Οι φυσικοί γονείς επισκέπτονταν το μωρό αλλά χρόνο με το χρόνο οι επισκέψεις αραίωσαν.

Τελικά η Πολιτεία ακύρωσε τα γονικά τους δικαιώματα τον Ιούνιο όταν κατέληξαν πως δεν θα μπορούσαν να φροντίσουν σωστά την Gisele. «Το συναίσθημα ήταν γλυκόπικρο. Βίωνα μια μεγάλη νίκη και ευτυχία ενώ εκείνοι βίωναν το αντίθετο» λέει η Liz. Με συναδέλφους, φίλους και την οικογένεια της προχώρησαν στην πράξη υιοθεσίας, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι ζωές τους σήμερα

νοσηλεύτρια4

Η Gisele, δύο χρονών πια, είναι ένα χαριτωμένο ζωηρό μωρό. Η υγεία της είναι σταθερή και βελτιώνεται. «Έχει σωληνάκι μέσω του οποίου λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της τροφής. Εκτός αυτού όμως, οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι μια χαρά. Δεν μπορούν να πιστέψουν την εξέλιξη της και το πόσο δυνατή είναι», σημειώνει η Liz.

Οι ζωές των δύο έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Και η μικρή μαθαίνει στη Liz το νόημα της ζωής και της μητρότητας. «Ποτέ δεν υπήρξα πιο ευτυχισμένη ή δυνατή και απλά δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτή», καταλήγει.

πηγή: washigtonpost.com

πηγή video: cnn.com