Αυτό είναι το απίθανο παιχνίδι που παίζουν τα Ιταλάκια στην παραλία (εικόνες)

Αυτό είναι το απίθανο παιχνίδι που παίζουν τα Ιταλάκια στην παραλία (εικόνες)

Σε μία εξόρμησή μας στην παραλία το μάτι μας έπεσε σε έναν μπαμπά με το αγοράκι του, που είχαν σχεδιάσει στην άμμο ένα τεράστιο «οχτάρι». Δίπλα υπήρχαν μικροί κώνοι, αυτοσχέδιες σημαιούλες, σήματα από ξύλα και ένα τούνελ φτιαγμένο από ένα κομμάτι πλαστικού μπουκαλιού νερού.

Χαζέψαμε η αλήθεια είναι, καθώς ο μικρός – αλλά και ο μπαμπάς- έδειχναν να το διασκεδάζουν πολύ. «Πώπω, καλά φοβερός τύπος ο μπαμπάς, θα πρέπει να είναι μηχανικός, και πόσο ασχολείται με το παιδί» ήταν κάποιες από τις σκέψεις που πέρασαν φευγαλέα από το μυαλό.

Τελικά, μπήκαμε στον πειρασμό και απευθυνόμενοι προς τον μπαμπά εκφράσαμε τον θαυμασμό μας για το έργο τους πάνω στην άμμο. Τότε εκείνος μάς πληροφόρησε, ότι πρόκειται για ένα κλασικό παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά το καλοκαίρι στις παραλίες της Ιταλίας, που ονομάζεται Biglie  (Μπίλιε)

Σχεδιάζεται αυτό το οχτάρι με τα εμπόδια στην άμμο και ο κάθε παίκτης παίρνει έναν πλαστικό βόλο που απεικονίζει είτε μία μοτοσικλέτα, είτε ένα αυτοκίνητο – Formula και ξεκινά ο αγώνας ρίχνοντας την κάθε μπάλα με μία σπρωξιά με τα δάχτυλα, όπως όταν παίζουμε βόλους.

Φοβερό; Γιατί όχι να μην το δοκιμάσετε και εσείς με τα παιδιά σας!

Δείτε φωτογραφίες:

Κι ένα βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για βοήθεια: Νεαρό ζευγάρι με νεογέννητο χρειάζεται γάλα και πάνες

Τυφλός μπαμπάς και ο γιος του με πρόβλημα όρασης εξηγούν πώς είναι να ζεις χωρίς να βλέπεις

Προσοχή! Επικίνδυνα ρούχα, παιχνίδια και κρεβατάκια στην αγορά (εικόνες)