Ευρωπαϊκή διάκριση για Αργάκα, Γιαλιά και Πωμό

Την ευρωπαϊκή διάκριση «Ακτή Ποιότητας» εξασφάλισαν οι παραλίες Αργάκας, Γιαλιάς και Πωμού. Μετά την απονομή 18 Γαλάζιων σημαιών σε ολόκληρη την επαρχία, η Πάφος έχει διακριθεί και κατάφερε να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Αργυρό βραβείο «Ακτή Ποιότητας» για το 2022-23. Τώρα συγκαταλέγεται μέσα στους 100 κορυφαίους «πράσινους προορισμούς» της Ευρώπης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ.

Μετά από εισήγηση της ΕΤΑΠ Πάφου, που κατέχει το βραβείο από το 2013, ο θεσμός έχει επεκταθεί και καλύπτει πλέον και τις παραλίες Αργάκα, Γιαλιά και Πωμού.

Έτσι ολόκληρη η ακτογραμμή της Πάφου είναι πλέον αναγνωρισμένη και ελκυστική ιδιαίτερα στους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να συνδυάσουν διακοπές και απόλαυση στη φύση και με Ευρωπαϊκή διάκριση!
Όπως αναφέρεται, το αργυρό βραβείο συνόδευε και μια θέση στον κατάλογο των κορυφαίων 100 πιο «πράσινων» παράκτιων και νησιώτικων περιοχών της Ευρώπης. Διάκριση που τιμά την Πάφο αλλά την ίδια στιγμή τη δεσμεύει για συνέχιση και καλυτέρευση των πρακτικών που ακολουθεί.

αναγνώριση για την Παφο

Η Πάφος με αυτό το βραβείο γίνεται ακόμη πιο γνωστή για την απαράμιλλη ομορφιά της και για τις γραφικές παραλίες της. Αλλά και για την πλούσια και σπάνια βλάστηση με κυρίαρχη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς και του Νέου Χωρίου μέχρι και τον Πωμό.
Βασικά κριτήρια της επιλογής των περιοχών είναι, μεταξύ άλλων, η καθαριότητα των υδάτων, η βιοποικιλότητα των περιοχών, το περιβάλλον τους, η έλλειψη ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα ποσοστά θορύβου, η ποιότητα τουριστικής υποδομής, η ασφάλεια και η προσβασιμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα πολύτεκνης μάνας: Ξεκινούν οι καταβολές

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: η συνήθεια που στοιχίζει ζωές

θέσπιση πληρωμένων αδειών πένθους και γάμου ζητά η Ισότητα