Αυτές είναι οι στιγμές της μητρότητας για τις οποίες δεν μιλάει κανείς!

Αυτές είναι οι στιγμές της μητρότητας για τις οποίες δεν μιλάει κανείς!

Υπάρχουν μέρες που τα κάνουμε όλα τέλεια. Τα παιδιά φοράνε καθαρά ρούχα, παίζουν όμορφα μαζί χωρίς να τσακώνονται, τα κρεβάτια είναι στρωμένα, το φαγητό στο φούρνο, εμείς δεν έχει χρειαστεί να φωνάξουμε για τίποτα σήμερα και το σπίτι δείχνει σαν να κατοικούν άνθρωποι μέσα και όχι αφηνιασμένοι πίθηκοι!

Και υπάρχουν και οι άλλες μέρες, που τα παιδιά τριγυρνάνε με λαδωμένα φανελάκια όλη μέρα, τα κρεβάτια μένουν ξέστρωτα μέχρι να πάμε ξανά για ύπνο, έχουμε ξεχάσει να βγάλουμε τον κιμά από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ και τα παιδιά φτιάχνουν μαγικό φίλτρο με την οδοντόκρεμα.

Και εμείς τα αφήνουμε γιατί είναι το μοναδικό πράγμα που τα κράτησε απασχολημένα σήμερα για πέντε λεπτά χωρίς να τσακώνονται ή χωρίς να φωνάζουν μανιασμένα «μαμάαα!».

ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΑ

Υπάρχουν μέρες που τα σπάμε! Και όλα μοιάζουν ιδανικά και τέλεια. Και υπάρχουν μέρες που νιώθουμε πως τα κάνουμε όλα λάθος! Και ίσως αυτές οι μέρες να είναι οι περισσότερες. Και αυτό είναι οκ! Μην κρίνεις τον εαυτό σου τόσο αυστηρά, μαμά. Αγαπάς τα παιδιά σου και τα φροντίζεις καθημερινά.

Η αγάπη σου και η αξία σου δεν μετριέται με το πόσο τέλεια και αψεγάδιαστα τα κατάφερες σήμερα. Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι δύσκολο. Είναι μια συνεχής πρόκληση, που σε φέρνει στα όριά σου και αντιμέτωπη με τους δικούς σου δαίμονες. Αγάπησε και φρόντισε τον εαυτό σου. Αγκάλιασε τον δικό σου ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο να είσαι μαμά. Τα έχεις πάει θαυμάσια!

Χριστίνα Σκλαβενίτη – Healing Parenting

Διαβάστε επίσης:

Πώς με ένα σωληνάριο οδοντόκρεμας μπορείτε να διδάξετε στα παιδιά σας την ευγένεια

«Δεν φωνάζουμε επειδή είμαστε κακοί γονείς, αλλά επειδή νοιαζόμαστε υπερβολικά»

Αλήθεια τώρα, θελουμε τα παιδιά μας να υπακούν χωρίς να καταλάβουν το γιατί;