Αυτά είναι τα 5 πράγματα που τα μωρά λατρεύουν όσο βρίσκονται μέσα στη μήτρα

Από την πρώτη στιγμή που μια γυναίκα θα ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της, πλημμυρίζεται από συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει προκειμένου αυτή να είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής της. Όσοι έχουν βρεθεί στη θέση της θα της πουν πόσο πρέπει να κοιμάται, τι να τρώει και ποιες είναι οι πλέον απαραίτητες αγορές. Λίγοι, όμως, είναι αυτοί που θα της μιλήσουν για το τι χρειάζεται κατά το ίδιο αυτό διάστημα το μωρό της -πώς, δηλαδή, θα κάνει πραγματικά υπέροχη την παραμονή του στην κοιλίτσα της. Είμαστε, όμως, σίγουροι πως κάθε μαμά θα ήθελε να γνωρίζει…

Η φωνή της μανούλας του

Κάθε νέος γονιός θα συμφωνήσει πως η φωνή της μαμάς είναι αυτό που ηρεμεί ένα αναστατωμένο νεογέννητο μωρό περισσότερο από κάθε τι άλλο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι, ότι πρόκειται για την φωνή που ακούει περισσότερο από τις πρώτες κιόλας στιγμές της ύπαρξής του και έτσι είναι αυτή που το βοηθά να αισθάνεται την περισσότερη ασφάλεια. Μη χάνετε, λοιπόν, την ευκαιρία να μιλάτε στο μωρό σας, όσο ακόμα αυτό βρίσκεται στην κοιλίτσα σας, να του τραγουδάτε και να του λέτε πόσο το αγαπάτε. Σας νιώθει περισσότερο από όσο φαντάζεστε!

Απαλή μουσική

Κι αν δεν νιώθετε ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση με το δικό σας τραγούδι, επιλέξτε μελωδίες που δοκιμασμένα ηρεμούν τα μωρά -ιδανικά, βέβαια, που ηρεμούν και εσάς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μουσική έχει την ιδιότητα να εκλύει στον οργανισμό μας την ορμόνη της χαράς, η οποία μόνο οφέλη έχει για εσάς και το μωρό σας. Αναρωτιέστε τι είδος μουσικής να προτιμήσετε; Οι επιστήμονες έχουν και σε αυτό απάντηση: Η κλασική μουσική είναι ιδανική, ενώ ο Μότσαρτ συγκεκριμένα έχει βρεθεί, ότι… μεγαλώνει γερά και έξυπνα παιδιά!

Μασαζάκι στην κοιλίτσα

Ποιος είπε, ότι το μωρό σας δεν απολαμβάνει τα απαλά μασαζάκια που κάνετε στην κοιλίτσα σας; Σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο, στον οποίον πρέπει να παραμείνει για λίγο καιρό ακόμα, τα χάδια σας αποτελούν βάλσαμο! Μάλιστα, η ώρα που χαϊδεύετε την κοιλιά σας, είναι η ιδανική για να απλώνετε και λίγη ενυδατική κρέμα κατά των ραγάδων, ώστε να κάνετε διπλό καλό!

Καλή διάθεση

Είναι απόλυτα φυσιολογικό η περίοδος της εγκυμοσύνης να σας στρεσάρει. Προσπαθήστε, όμως, να μην επιβαρύνετε την ψυχολογία σας με περισσότερους στρεσογόνους παράγοντες, όπως π.χ. η δουλειά σας ή διάφορα οικογενειακή ζητήματα, γιατί αυτό έχει σημαντική επίδραση στο μωρό σας. Στον αντίποδα, όσο καλύτερη διάθεση έχετε τόσο πιο ήρεμο και χαρούμενο θα είναι το μωρό σας στη μήτρα και -κατά πάσα πιθανότητα- εξίσου ήρεμο θα είναι και όταν βγει από αυτή.

Απολαυστικές (και θρεπτικές) τροφές

Αν είστε έγκυος θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει πως αμέτρητες φορές, αφού τελειώσετε το γεύμα σας, το μωρό σας κινείται αδιάκοπα στην κοιλιά σας, σαν να χορεύει! Είναι ο τρόπος του να δείξει, ότι πήρε επαρκή ενέργεια από το φαγητό που του προσφέρατε -βεβαιωθείτε, ότι φαγητό αυτό ήταν νόστιμο μα και θρεπτικό, ώστε πέρα από ενέργεια, να έχει πάρει και πολύτιμες για την ανάπτυξή του βιταμίνες.

Με πληροφορίες από το momjunction.com