Αβέβαιο το άνοιγμα των σχολείων – «Παίζουν με την ψυχολογία των παιδιών»

Αβέβαιο το άνοιγμα των σχολείων - «Παίζουν με την ψυχολογία των παιδιών»

Αβεβαιότητα επικρατεί σχετικά με το εάν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, όπως είχε ανακοινωθεί, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε πως «είναι ένα ζήτημα για τι οποίο έχουμε προβεί και χθες σε δηλώσεις. Πρέπει να ξεκαθαριστεί πως είναι άλλο το Δημοτικό, άλλο το Γυμνάσιο και άλλο το Λύκειο».

Φέτος, είπε, και οι τρεις τάξεις του Λυκείου θα παρακαθίσουν σε εξετάσεις, ενώ το κύριο ζήτημα είναι οι τελειόφοιτοι, «οι οποίοι βίωσαν και τα τρία χρόνια της πανδημίας».

Θα πρέπει άμεσα τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, καθώς επίσης και οι Ειδικοί, να ξεκαθαρίσουν εάν θα ανοίξουν τα σχολεία ή εάν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.

«Παίζουν και με την ψυχολογία των παιδιών. Να παρθεί άμεσα μια απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε τη σημαντικότητα των εξετάσεων σημειώνοντας πως έχουν σχέση και με το απολυτήριο των παιδιών.

Οι μαθητές προετοιμάζονταν και μέσα στις γιορτές για τις εξετάσεις, είπε, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «εδώ μιλάμε για εξετάσεις. Άλλο αν θα ανοίξουν τα σχολεία, άλλο αν θα γίνουν οι εξετάσεις».

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Η απόφαση στους ειδικούς

Για το ζήτημα μίλησε και η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.
Όπως είπε, η ΠΟΕΔ είναι σε εγρήγορση βλέποντας τον αριθμό των κρουσμάτων, ωστόσο, η όποια απόφαση αφορά τους αρμόδιους και τους Ειδικούς.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, «οι εκπαιδευτικοί μας θα είναι εκεί για να βοηθήσουν όπως γίνεται από τη μέρα που ξεκίνησε η πανδημία».

«Βεβαίως τα σχολεία είναι σημαντικό να είναι ανοικτά, τα παιδιά είναι σημαντικό να βρίσκονται στις τάξεις με τους εκπαιδευτικούς, αλλά σε συνθήκες ασφάλειας και με επαρκή στελέχωση».

Τόνισε πως παρατηρήθηκε έντονα το φαινόμενο της υποστελέχωσης πριν κλείσουν τα σχολεία για την εορταστική περίοδο.

«Πρέπει το Υπουργείο να δει το θέμα. Το ζητούμενο είναι να γίνει σωστή χαρτογράφηση της κατάστασης και το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύσεις στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ανάγκες για αντικαταστάσεις», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Βρήκαν νεογέννητο στον κάδο σκουπιδιών τουαλέτας αεροσκάφους! (εικόνα)

«Έτσι πνίγηκε το ανιψάκι μου»: Μαμά προειδοποιεί για τη ζώνη στήριξης κεφαλιού στο παιδικό κάθισμα

Τα 7 πράγματα που κάνουν διαφορετικά οι μπαμπάδες στην ανατροφή των παιδιών