Αρχίζει το Παράλληλο Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας

40 παιδιά μαζί με επαγγελματίες του θεάτρου και της εκπαίδευσης εξερευνούν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Λίγες βδομάδες προτού το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας σηκώσει αυλαία, πραγματοποιείται το Παράλληλο Πρόγραμμα του φεστιβάλ με το πενθήμερο Θεατρικό εργαστήρι «Εξερευνώντας το Θέατρο».

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας από τις 28 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2023.

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, το φεστιβάλ που δεν τελειώνει ποτέ, συμμετέχει από φέτος δυναμικά στην διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Λευκωσία 2030″, σημειώνοντας ότι «η ανάπτυξη κοινού αποτελεί σημαντικό στρατηγικό στόχο τόσο του φεστιβάλ όσο και του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης».

Πενθήμερο εργαστήριο

Στο πλαίσιο του πενθήμερου εργαστηρίου 40 παιδιά μαζί με επαγγελματίες του θεάτρου και της εκπαίδευσης εξερευνούν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, έρχονται σε επαφή με τα επαγγέλματα του Θεάτρου και δημιουργούν από την αρχή μια δικιά τους θεατρική παράσταση.

Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά θα εφαρμόσουν τεχνικές συγγραφής θεατρικού έργου με θεματολογία από το εκπαιδευτικό θέατρο (μαθηματικά και επιστήμες – STEAM). Θα γράψουν το δικό τους θεατρικό έργο το οποίο θα σκηνοθετήσουν, θα φωτίσουν και θα ζωντανέψουν πάνω στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.

Επίσης, θα γράψουν τη δική τους μουσική και στίχους και θα δημιουργήσουν τη δική τους αφίσα που θα βοηθήσει στην προώθηση του θεατρικού τους έργου, κι όλα αυτά με πολλή θεατρικό παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς.

Τον σχεδιασμό και τον συντονισμό του θεατρικού εργαστηρίου έχουν αναλάβει οι Γιάννης Λάζαρου, καθηγητής μαθηματικών STEAM εκπαίδευσης (Παγκύπριο Γυμνάσιο) και ο Γιώργος Γ. Παπαγεωργίου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.

Μαζί τους στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή του εργαστηρίου ομάδα επαγγελματιών του θεάτρου που περιλαμβάνει τους Αντρέα Μιχαλόπουλο (συνθέτη, πιανίστα και καθηγητή μουσικής), Άντονυ Παπαμιχαήλ (ηθοποιό), Νικόλα Προκοπίου (ηχολήπτη), Χρίστο Χαραλάμπους (φωτιστή) και Μόνικα Χατζηβασιλείου (ηθοποιό, σκηνογράφο).

Διαβάστε επίσης:

Ο επτάχρονος Νικόλας, δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του

Χορευτική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, για τα 49 χρόνια από την τουρική εισβολή