«Πάμε γι’ άλλες Πολιτείες»: Με συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη ανοίγει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

O νέος θεσμός στα πολιτιστικά της πόλης της Λευκωσίας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας ανοίγει αυλαία στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 20:30 με τη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη «Πάμε γι’ άλλες Πολιτείες».

«Χρόνια τώρα προσπαθώ να αποδείξω ότι η Ελληνική μουσική είναι ένα όνειρο γεμάτο φως, μια γαλανόλευκη σε ήχο, μια θάλασσα σε νότες και το ύψιστο, ίσως, μια Ακρόπολη σε ένα απλό, παιδικό, και όμως, μεγαλειώδες μειδίαμα» μοιράζεται μαζί μας ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Ένας «παρεξηγημένος» στίχος του 1987, γίνεται τραγούδι και καταλήγει 32 χρόνια αργότερα σε μία αλλιώτικη συναυλία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, με χάλκινα πνευστά, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα, κιθάρες, κλασσικό πιάνο, τραγούδι και χορωδία.  Όλα μαζί τα συστατικά αυτά δημιουργούν διαφορετικά μουσικά τοπία παντρεύοντας Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα. Ηχοχρώματα σε γνωστές, άγνωστες αλλά και καινούργιες μουσικές του Σταμάτη Σπανουδάκη, σε μουσικούς τόπους, που ίσως δεν επισκέφτηκε άλλη φορά.

Μαζί με το συνθέτη θα εμφανιστούν οι σολίστες Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Χρήστος Τσιαμούλης (ούτι, λύρα), Βασίλης Βασιλειάδης (τρομπέτα), Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο), Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς), Τάκης Βασιλείου (κρουστά), Μαρίνος Τριανταφυλλίδης (πλήκτρα), η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο» (Δημήτρης Κοτταρίδης βιολοντσέλο) και στο τραγούδι η Αθηνά Χιώτη.  Συμμετέχει η μικτή χορωδία «Μελωδοί» με κλιμάκιο της χορωδίας ΤΕΥ-ΑΤΗΚ, με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα.

Παραγωγή: Μελωδικό Καράβι.

Υ.Γ. Σταμάτης Σπανουδάκης: “Η «παρεξήγηση» ήταν ο στίχος «Πάμε γι’ άλλες πολιτείες αναρχικές». Όσοι με ξέρουν, θα έχουν πια καταλάβει ποιος είναι για μένα ο Άναρχος και ποια η μελλοντική παραδεισένια πολιτεία Του. Το «κλειδί», όμως, του στίχου είναι το επαναλαμβανόμενο «Αν το θες»”.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: € 22 / 18

Αγορά εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com, τα καταστήματα Stephanis και το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-15:00 και μια ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων του Φεστιβάλ).

Διοργανωτής: Δήμος Λευκωσίας

Χρυσός χορηγός: Υφυπουργείο Τουρισμού

Αργυροί χορηγοί: Eurobank, Κεντρική Ασφαλιστική

Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel

Χορηγοί: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Γιάννος Γραμματίδης, Pear & Pair Serving Experience

Χορηγός αερομεταφορών: Aegean Airlines

Χορηγός επικοινωνίας ΘΕΑΤΡΟΥ: CHECK-IN

Χορηγοί επικοινωνίας ΧΟΡΟΥ: Ο Φιλελεύθερος, ACTIVE, IN-CYPRUS.COM, ΡΙΚ

Χορηγοί επικοινωνίας ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΑΝΤ1, Εφημερίδα Πολίτης