Ήρθε το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύπρου

Από σήμερα και έως τις 23 Ιουλίου 2023 για 6η συνεχόμενη χρονιά AEI AudioVisual Forum (aei-filmfestival.org) (AEI Film Festival) ετοιμάζεται να χαρίσει στους φίλους του ντοκιμαντέρ αλλά και του κινηματογράφου, μία βδομάδα γεμάτη προβολές αλλά και πολλές άλλες ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις για μεγάλους και μικρούς.

Ο χώρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στην περιοχή Φανερωμένης στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, θα φιλοξενήσει τη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή, που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός AEI Audiovisual Forum, με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου.

37 ΤΑΙΝΙΕΣ

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα προβληθούν 37 ταινίες από 14 χώρες και συγκεκριμένα από Κύπρο (12 ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές παραγωγές), Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Ουκρανία Γαλλία, Ιταλία, Χιλή, Ισραήλ, Ρουμανία, Αγγλία και Βουλγαρία.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Η τελετή έναρξης του AEI Film Festival 2023 θα γίνει στις 8:15 το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουλίου, με τη βράβευση του φετινού τιμώμενου σκηνοθέτη και θα ακολουθήσουν δύο προβολές (Ντοκιμαντέρ “Λεπτομέρεια στην Κύπρο” και του ειδικού αφιερώματος για την ιστορική Χοροεσπερίδα του Κινηματογράφου Ελλάς Στροβόλου της 31ης Οκτωβρίου 1959).

Τις υπόλοιπες μέρες το πρόγραμμα των προβολών αρχίζει στις 5:00 το απόγευμα με προβολές στον πρώτο όροφο του Πολιτιστικού Ιδρύματος μέχρι τις 8:00μμ (είσοδος €5, κρατήσεις στο aei.filmfestival@cytanet.com.cy).
Αναφέρεται ότι η δεύτερη ζώνη προβολών αρχίζει στις 8:15 το βράδυ στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού και συνεχίζεται μέχρι τις 11:00μμ (είσοδος €5, κρατήσεις στο aei.filmfestival@cytanet.com.cy).

Προστίθεται ότι το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου θα υπάρχουν και δράσεις με βιωματικά εργαστήρια για παιδιά (ηλικίας 6-12 χρονών) που αρχίζουν από τις 10:00 το πρωί και θα ολοκληρώνονται στη 1:00 το μεσημέρι. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν θεματικές αρχαιολογίας, γεωλογίας και αστρονομίας.
Εξάλλου, σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή, στους χώρους του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, θα είναι ανοικτή φωτογραφική έκθεση με στιγμιότυπα από τα φετινά Εργαστήρια Κινηματογραφικής/οπτικοακουστικής Παιδείας, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος «ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου, με την απονομή βραβείων και μουσικό πρόγραμμα από το χορωδιακό σχήμα AMALGAMATION Choir.

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν μαθήματα από τη Σχολή Χαρακτικής Χαμπή

Η ανάγκη στήριξης παιδιών με αναπηρίες

Σχεδόν 300 παιδιά έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται διασχίζοντας φέτος τη Μεσόγειο