Αποσύρεται το βιβλίο Αγγλικών που «εκθειάζει» τον Κεμάλ – Τι ανακοίνωσε το Υπ.Παιδείας

Απόσυρση του βιβλίου Αγγλικών που «εκθειάζει» τον Κεμάλ εξετάζει το Υπ. Παιδείας

Αναστάτωση προκάλεσε στους εκπαιδευτικούς κύκλους η οδηγία που δόθηκε για αφαίρεση σελίδας από το βιβλίο των Αγγλικών της Β΄Λυκείου.

Tο Υπουργείο Παιδείας  ανακοίνωσε ότι αποσύρει προσωρινά το συγκεκριμένο βιβλίο, μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Η ανακοινωση του υπουργειου

«Έχει εντοπισθεί, μόλις χτες, αναφορά σε βιβλίο διδασκαλίας της Αγγλικής που χρησιμοποιείται στη B’ Λυκείου, μέσα από την οποία εκθειάζεται και προβάλλεται ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ως υπόδειγμα «ηγεσίας».

Το όνομα του Ατατούρκ και των Νεοτούρκων ταυτίζεται με εγκλήματα όπως είναι η Γενοκτονία των Αρμενίων, η οποία καταδικάζεται απερίφραστα τόσο από την χώρα μας, όσο και από μεγάλες δημοκρατικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και πολλές άλλες. Όπως ακόμα και με την γενοκτονία των Ποντίων και Ασσυρίων, αλλά και την εγκληματική «εκκαθάριση» του Eλληνισμού στη Σμύρνη και αλλού»

Υπενθυμίζεται πως, η «επίμαχη» σελίδα περιέχει αναφορές στον Τούρκο στρατιωτικό και πολιτικό Μουστάφα Κεμάλ Ατατούρκ με τίτλο: «Ο σπουδαιότερος ήρωας της Τουρκίας» αλλά και κείμενο με τίτλο « Frida Kahlo και Diego Rivera: Οι ήρωες του καλλιτεχνικού κόσμου».

Σφοδρές αντιδρασεις

Σχολιάζοντας το γεγονός,  ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας ανέφερε πως η συντεχνία των καθηγητών έτυχε ενημέρωσης από καθηγητές του μαθήματος.

«Θα πρέπει να ζητήσουμε ενημέρωση από τοΥπουργείο Παιδείας για το τι ακριβώς είναι αυτό για το οποίο δόθηκε οδηγία να αφαιρεθεί και για ποιο λόγο. Αναμένουμε να έχουμε συνάντηση με τον υπουργό τις επόμενες ημέρες όπου θα θέσουμε σχετικό ερώτημα», είπε.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Άριστο Δαμιανού ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter: «Και επειδή κάποια φωτεινά μυαλά στο Υπ. Παιδείας αποφάσισαν να κάνουν delete τον Ατατούρκ (λες κ δεν υπήρξε) πάει κ η Φρίντα Κάλο πάει κ ο Ντιέγο Ριβέρα, δύο τέρατα του παγκόσμιου πολιτισμού. Κάποτε κάπου αλλού έκαιγαν τα βιβλία. Εσείς καλείτε εκπαιδευτικούς να σχίζουν σελίδες».

Με πληροφορίες από Sigmalive

Διαβάστε επίσης:

Ζήτησαν να σκιστεί σελίδα από το βιβλίο των Αγγλικών της Β’ Λυκείου – Έντονες αντιδράσεις (εικόνα)

Back to School για τους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων με SafePass και μάσκες

Ο πίνακας του μικρού Λάμπρου θα δώσει πνοή στα παιδιά με καρκίνο (εικόνα)