Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν μια συμπυκνωμένη μορφή των φρέσκων φρούτων, από τα οποία έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο ποσοστό νερού είτε μέσω φυσικής ξήρανσης (ηλιακή ακτινοβολία) είτε με τη χρήση ειδικών αποξηραντήρων.
Ο Πάρης Παπαχρήστος (Διαιτολόγος – Διατροφολόγος) αναφέρει ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε γι΄αυτά. Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών.
Πιο συγκεκριμένα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες καθώς περιέχουν 68-80γρ υδατανθράκων /100γρ φρούτων και φτωχά σε λίπος καθώς περιέχουν 0,3-1γρ λιπαρών/100γρ φρούτων.
Σάκχαρα στα αποξηραμένα φρούτα
Επιπροσθέτως, τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν εξαιρετική πηγή φυσικών σακχάρων, σε ποσοστό 38-63%, με τη φρουκτόζη και τη γλυκόζη να αποτελούν τα κύρια σάκχαρά τους. Η περιεκτικότητα των σακχάρων ποικίλει ανάλογα με τη μέθοδο αποξήρανσης, την ποικιλία και τον τόπο προέλευσης των φρούτων αυτών.
Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αποξηραμένα φρούτα στο Infowoman.gr