Αποδράσεις στο γεωπάρκο Τροόδους

Το Κέντρο Επισκεπτών του Γεωπάρκου Τροόδους βρίσκεται στο παλιό μεταλλείο του Αμιάντου, ένα χώρο με ιστορική αξία που φιλοξενεί πλέον, έναν πανέμορφο Βοτανικό Κήπο με πληροφορίες για τη χλωρίδα της περιοχής,αλλά και πληθώρα αποδείξεων για την προηγούμενη δράση του Μεταλλείου, τη ζωή, τους ανθρώπους του.

Στην είσοδο του κτιρίου, μας καλωσορίζει ένας καταπληκτικός γεωλογικός κήπος, ο οποίος αναπαριστά τον οφιόλιθο του Τροόδους. Σε αυτό τον κήπο θα δούμε πετρώματα από όλη την ακολουθία του Τροόδους, σε σειρά μάλιστα με την οποία συναντώνται σε πραγματικές συνθήκες.

πανέμορφα εκθέματα

Θα δούμε επίσης, μια υπαίθρια αίθουσα διδασκαλίας, η οποία χρησιμοποείται κυρίως από μαθητές για διαδραστικά μαθήματα. Στον εσωτερικό χώρο, είναι τοποθετημένα πανέμορφα εκθέματα ενδεικτικά της γεωλογικής σπουδαιότητας του Τροόδους, μακέτα αναπαράστασης σημαντικών χώρων γεωλογικού ενδιαφέροντος (ρήγματα, μεταλλεία, μονοπάτια της φύσης κλπ), πίνακες επιστημονικών πληροφοριών, καθώς και αίθουσα προβολής του ντοκιμαντέρ του Γεωπάρκου.

Μεταλλεία Αμιάντου και Χρωμίου

Το Κέντρο φιλοξενεί επίσης, ξεχωριστή αίθουσα αφιερωμένη στα Μεταλλεία Αμιάντου και Χρωμίου, αναπαράσταση αρχαίου καμινιού για την παραγωγή χαλκού αλλά και αναπαράσταση γαλαρίας εξόρυξης θειούχων μεταλλευμάτων του περασμένου αιώνα. Στην έξοδο μας περιμένει το κατάστημα των Γεωπροιόντων, από το οποίο μπορείτε να αγοράσετε, αντικείμενα τέχνης αλλά και χρηστικά από υλικά της γης του Τροόδους καθώς και τον οικοτουριστικό οδηγό και το ντοκιμαντέρ του Γεωπάρκου.

Είμαστε βέβαιοι, ότι μια επίσκεψη θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για τη μοναδικότητα του τόπου μας, ως το αρτιότερο κομμάτι ωκεάνειου φλοιού, που φωτίζει επιστήμονες από όλο τον κόσμο για τη λειτουργία των ωκεανών και τη δημιουργία νέου ωκεάνιου φλοιού.

  • Οι αποδράσεις γίνονται καθημερινά, ξεκινώντας από το πρωί.
Διαβάστε επίσης:

Τα οφέλη της ρεφλεξολογίας στα παιδιά: Η εναλλακτική θεραπεύτρια και ενεργειακή ρεφλεξολόγος εξηγεί

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν οι fake έρανοι