Τα οφέλη της ρεφλεξολογίας στα παιδιά: Η εναλλακτική θεραπεύτρια και ενεργειακή ρεφλεξολόγος εξηγεί

Ο δημοσιογράφος Λουκάς Χριστοδουλίδης στη συνέντευξη που ακολουθεί μας παρουσιάζει τα οφέλη της ρεφλεξολογίας στα παιδιά με τη καθοδήγηση της εναλλακτικής θεραπεύτριας και ενεργειακής ρεφλεξολόγου Μόνικας Πιερίδου.

Κυρία Πιερίδου, το σώμα μας, μας μιλάει συνέχεια. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το ακούσουμε ακόμη και στη παιδική ηλικία;

«Από την στιγμή της δημιουργίας μας, το σώμα μας επικοινωνεί, μέσω του εγκεφάλου μας. Το να μπορεί ο άνθρωπος να αφουγκράζεται και την κάθε ανάσα του είναι σημαντικό ναι!! Τα δε παιδιά αισθάνονται ακόμα παραπάνω τα μηνύματα του σώματος μας. Γι αυτό και απο βρέφη κλαίνε όταν πονάνε ή κάνουν πυρετό κι άλλα πολλά που είναι συνδεδεμένα με αποτέλεσμα που συμβαίνει στα όργανα και το σώμα μιλά».

Τα παιδιά θα λέγατε ότι μπορούν να δεχθούν τη ρεφλεξολογία από την πρώτη μέρα της ζωής τους και ποια είναι η θεραπευτική δράση της σε αυτά;

«Η εμπειρία μου των σχεδόν τριάντα χρόνων,μου λέει πως ναι! Είναι μια φυσική ροή ενέργειας που ήδη το παιδί , απο τη πρώτη στιγμή , την γνωρίζει κι η ανταπόκριση, είναι απίστευτη! Αν πχ ενα βρέφος έχει πόνους ή κάνει εμετούς , με την σωστή προσέγγιση στα σημεία που ανταποκρίνονται στο θέμα που υφίσταται , τότε μπορεί κι άμεσα να ανακουφιστεί. Γι αυτό και ενημερώνω τους γονείς για το πώς μπορούν κι απο μόνοι τους να το διαχειριστούν με απλές κινήσεις. Φυσικά, πάντα με την γνώση και την σωστή εξειδίκευση, απο ρεφλεξολόγο, μπορεί να γίνει αυτό κι επίσης, η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο στο καλό αποτέλεσμα».

Εσείς ως ειδικός θα λέγατε ότι με την εφαρμογή της ρεφλεξολογίας αυξάνεται η σωματική επαφή μεταξύ γονέων και παιδιών;

«Όντως η ρεφλεξολογία φέρνει ακόμα πιο κοντά τους ανθρώπους! Πόσο μάλλον τους γονείς με το παιδί. Θα έλεγα είναι μια γλυκιά , ζεστή , αλλιώτικη αγκαλιά. Διότι υπάρχει κι αυτή η ροή ενέργειας! Αυτό το συναίσθημα της άμεσης επαφής. Κυρίως επειδή γίνεται στα πατουσάκια. Απο δική μου εμπειρία, έχω να πώ πως μεγάλωσα και τα τρία μου παιδιά με τη ρεφλεξολογία κι αυτό μας έκανε μια πιο βαθειά ιδιαίτερη σχέση, αυτό κάνω μάλιστα και με τον εγγονό μου απο τη πρώτη μέρα γνωριμίας μας. Ετσι για την βαθύτερη επαφή , για ηρεμία και σύνδεση. Πλέον πέντε χρονών, μου το ζητάει απο μόνος του. Μάλιστα ονομάσαμε τις πατούσες , κυρία και κύριο Πατουσίδη»

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η ρεφλεξολογία δεν συνιστάται κατά την παιδική ηλικία;

«Δεν είναι μια μέθοδος επικίνδυνη οπότε δεν προκύπτει κάτι αρνητικό. Εκείνο που είναι όμως πολύ σημαντικό και το επαναλαμβάνω, ο χειριστής/στρια χρειάζεται να είναι σωστά καταρτισμενο άτομο. Επίσης, αν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα υγείας τους παιδιού, έχουμε άμεση επικοινωνία με τον παιδίατρο».

Κυρία Πιερίδου, βλέπουμε σε κάθε γωνιά του πλανήτη ότι αρκετοί άνθρωποι ψάχνουν συνεχώς εναλλακτικούς, φυσικούς τρόπους για τη θεραπεία παθήσεων και άλλων διαταραχών στην υγεία. Πως το βλέπετε εσείς αυτό;

«Πολύ εύστοχη αυτή η ερώτηση σου Λουκά μου. Όντως αυτό άρχισε να συμβαίνει εδώ και δύο δεκαετίες! Πιο πολύ όμως την τελευταία κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι , γινεται απο στόμα σε στόμα. Δηλαδή, ένας ανθρωπος είδε αποτέλεσμα θα το μεταφέρει και στον γνωστό και στον φίλο του. Επίσης , υπάρχει πλέον πληροφόριση ανοικτή και σπουδές ,πάνω σε αυτές τις εναλλακτικές μεθόδους. Υπάρχει η αναγνώριση και η επιλογή! Καθετί έχει τον λόγο του και θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει να έχει αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι μπορούν κάλλιστα να έχουν μια διαδρομή υγείας με τις εναλλακτικές προσεγγίσεις , κυρίως για την πρόληψη , που είναι το παν».

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν οι fake έρανοι

Στην αγορά 33 επικίνδυνα προϊόντα για την ασφάλεια των καταναλωτών