Από την πόρτα του σπιτιού τους, στο σχολείο: Ξεκίνησε το «Door to Door» για τη μεταφορά των μαθητών

Από την πόρτα του σπιτιού τους, στο σχολείο: Ξεκίνησε το «Door to Door» για τη μεταφορά των μαθητών

Πρώτη ημέρα για τη νέα σχολική χρονιά σήμερα, μία μέρα που ταυτόχρονα σηματοδοτεί και την πρεμιέρα της εφαρμογής «Door to Door».

Στην έναρξη του προγράμματος μεταφοράς μαθητών «Door to Door» παρέστη σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, Αντρέα Νικηφόρου.

Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο στο οποίο παρέστη ο Υπουργός ξεκίνησε από την οδό Λάρνακος 29 στην Ορμίδεια στις 7:05 π.μ., με κατεύθυνση το Β’ Δημοτικό Σχολείο Ορμίδειας.

«Σημαντική μέρα σήμερα για τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές, την εκπαίδευση όπως και επισης και για τους γονείς και μαθητές δημοτικού καθώς ξεκίνησε η εφαρμογή σε πιλοτική φάση της μεταφοράς μαθητών δημοτικού από σπίτι σε σπίτι στα δημοτικά», ανέφερε σε μήνυμά του στα social media ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Τι είναι το πρόγραμμα Door to Door

Το πρόγραμμα «Door to Door» αφορά στη μεταφορά μαθητών Δημοτικής Εκπαίδευσης στα σχολεία τους, με λεωφορεία και συνοδούς που θα τους παραλαμβάνουν από την πόρτα του σπιτιού τους.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα βήμα, το οποίο στοχεύει στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στους δρόμους και στην ταυτόχρονη διευκόλυνση των γονιών.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός ανέφερε ότι το πρόγραμμα «Ξεκινά με 13 δημοτικά σε όλες τις Επαρχίες. Είχαμε 313 μαθητές παγκύπρια, 3 δημοτικά στην Λευκωσία, 2 στην Λεμεσό, 2 στη Λάρνακα, 3 στην Επαρχία Αμμοχώστου και 3 στην Πάφο. Είναι μια υπηρεσία η όποια έχει κοινωνικά και άλλα οφέλη, θα διευκολύνει τους γονείς και θα έχει επίσης οφέλη στο κυκλοφοριακό. Σήμερα συνομίλησα με αρκετούς γονείς τους δρομολόγιου που ακολούθησα, οι οποίοι ήταν ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι που προσφέρεται αυτή η υπηρεσία».

Διαβάστε επίσης:

Έναν σύγχρονο παιδότοπο με 40 διαφορετικά παιχνίδια ετοιμάζει για τα παιδιά η Λεμεσός (εικόνες)

Η πιο φανταστική σχολική αίθουσα βρίσκεται σε αυτό το Δημοτικό και περιμένει τα παιδιά (εικόνες)

Συγκινεί η αντίδραση του μικρού πρίγκιπα Λούις, όταν έμαθε ότι πέθανε η προγιαγιά τους Ελισάβετ