Προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά, δήλωσε στην Πάφο η Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας του μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε πως για το Υπουργείο Παιδείας οι καλοκαιρινοί μήνες είναι πιο σημαντικοί για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς.

Εκτός από τα καινούργια στοιχεία που εισάγονται για την αξιολόγηση του μαθητή στη Μέση Εκπαίδευση έχουμε, είπε, και καινούργια προγράμματα τα κυριότερα από τα οποία έχουν να κάνουν με την προσχολική εκπαίδευση.

ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Όπως ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, έμφαση δίνουν στην έγκαιρη πρόσληψη για πολλά θέματα, όπως τη βία και την παραβατικότητα, τον αλφαβητισμό, συμπεριφορές, ανθεκτικότητα των παιδιών μας, ενημέρωση των παιδιών από πολύ νωρίς, έτσι ώστε στις μεγάλες ηλικίες να μπορούμε να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ακαδημαϊκή τους επίδοση παρά σε θέματα συμπεριφοράς. Αναφορικά με τα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά φέτος ειδικά για τα θέματα, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών.

Για μας, συνέχισε, «είναι πολύ σημαντική η ασφάλεια των παιδιών, έχει ζητηθεί από όλες τις σχολικές εφορείες να καταγραφούν τέτοια θέματα έτσι ώστε άμεσα να επιλυθούν», ώστε, τόνισε, «τα παιδιά να πάνε σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο σχολείο τους όχι μόνο παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά, αλλά και ουσιαστικά κτηριακά».

Γι αυτό, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, και οι σχολικές εφορείες και οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας είναι επί ποδός ώστε να μην έχουμε θέματα ασφάλειας. Η κ. Μιχαηλίδου παραδέχτηκε πως θα υπάρχουν εργοτάξια σχολεία και πάντα θα υπάρχουν γιατί είναι μια συνεχής δυναμική διαδικασία η επιδιόρθωση και η βελτίωση και πρέπει να το επιδιώκουν φτάνει να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας των παιδιών, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν μαθήματα από τη Σχολή Χαρακτικής Χαμπή

Η ανάγκη στήριξης παιδιών με αναπηρίες

Τα παιδιά μας πρέπει να γνωρίζουν τις θύμησες