Απίστευτος θάνατος 28χρονης εγκύου – Πέθανε έπειτα από εξέταση ρουτίνας

Απίστευτος θάνατος για μια 28χρονη γυναίκα, η οποία θα έφερνε σε λίγο καιρό το παιδί της στον κόσμο, στη Γερμανία.

Πριν λίγες ημέρες μια νεαρή γυναίκα από την Κολωνία αγόρασε σε φαρμακείο της πόλης γλυκόζη, το οποίο διέλυσε σε νερό και το ήπιε. Ο γιατρός της ήθελε να αποκλείσει τον κίνδυνο σακχαρώδους διαβήτη κατά την κύηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.

Όπως εξελίχθηκαν, όμως, τα πράγματα μοιραία για τη ζωή της κρίθηκε η εξέταση που θα απέκλειε κάθε κίνδυνο για εκείνη και το μωρό.

Τι συνέβη αφού πήρε το φάρμακο

Λίγες ώρες μετά την κατάποση του διαλύματος η έγκυος κατέληξε στο νοσοκομείο με κατάρρευση όλων των ζωτικών της οργάνων. Με καισαρική οι γιατροί προσπάθησαν να σώσουν τουλάχιστον το έμβρυο χωρίς αποτέλεσμα.

Από την νεκροψία/ νεκροτομή προέκυψε, ότι το παρασκεύασμα γλυκόζης περιείχε τοξική ουσία, η οποία δεν ανήκει στα συστατικά του φαρμάκου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εισαγγελέας Ούλριχ Μπρέμερ.

Σύμφωνα, επίσης, με τις έρευνες η ίδια τοξική ουσία εντοπίστηκε και στο δοχείο, από όπου ο φαρμακοποιός παίρνει συνήθως λίγα γραμμάρια γλυκόζης για να τα δώσει σε σακουλάκι σε πελάτες του που θέλουν να κάνουν την ίδια ιατρική εξέταση.

Δημοσιεύματα του τύπου έγραψαν ότι επρόκειτο για αναισθητικό. Η εισαγγελία και η πόλη της Κολωνίας δεν θέλησαν να το σχολιάσουν.

Το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει και μια άλλη περίπτωση εγκύου, η οποία μετά την κατάποση του ίδιου σκευάσματος, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο γιατρός της ήταν αυτός που έδωσε στην αστυνομία την κατάλληλη πληροφορία σε σχέση με το διάλυμα γλυκόζης. Και οι δύο γυναίκες το προμηθεύτηκαν από το ίδιο φαρμακείο της Κολωνίας.

Σήμερα οι αρχές της B. Ρηνανίας – Βεστφαλίας προχώρησαν στο σφράγισμα τριών φαρμακείων, εκ των οποίων το ένα είναι εκείνο που έδωσε το συγκεκριμένο διάλυμα.

Το μέτρο κατατείνει στην προληπτική προστασία των καταναλωτών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στο Ντίσελντορφ. Οι αρχές προειδοποιούν όλους όσους προμηθεύτηκαν γλυκόζη από το εν λόγω φαρμακείο να παραδώσουν το μείγμα στην αστυνομία.

Οι εικασίες της αστυνομίας

Οι αρχές εξετάζουν αν ο θάνατος της 28χρονης επρόκειτο για αμέλεια ή αν υπήρχε πίσω από αυτόν κάποιος δόλος.

Ομάδα της υπηρεσίας καταπολέμησης του εγκλήματος που συστάθηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, κατευθύνει τις έρευνες προς όλες τις πλευρές. «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει καμιά εκδοχή», δηλώνει ο εισαγγελέας Ούλριχ Μπρέμερ. Η εισαγγελία έχει καταθέσει μήνυση κατ’  αγνώστων.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν για έγγραφα και αποδεικτικό υλικό στο φαρμακείο, ρωτούν μάρτυρες, προσπαθούν να βρουν την αρχή της αλυσίδας προμήθειας της γλυκόζης. «Πρέπει να βρούμε άκρη, πρέπει να μάθουμε ποιος και πότε εργάστηκε, ποιος είχε την άδεια να παίρνει στα χέρια του τέτοιες ουσίες»,  δηλώνει ο Μπρέμερ.

Το τεστ για τη διάγνωση του μεταβολισμού του ζαχάρου στο αίμα είναι απόλυτα σύνηθες. Συνιστάται από τον γιατρό και το κόστος καταβάλλεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η έγκυος πίνει το διάλυμα γλυκόζης παρουσία του γιατρού και λίγες ώρες αργότερα της παίρνουν αίμα για την εξέταση, μια διαδικασία που κανείς δεν αντιμετωπίζει με φόβο.