Απίστευτο video με μαθητές να παραλαμβάνουν παραγγελία στο προαύλιο του σχολείου τους

Έντονο προβληματισμό προκαλεί ένα video που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και θέλει μαθητές Τεχνικής Σχολής να παραλαμβάνουν παραγγελία στο προαύλιο του σχολείου τους.

Το συμβάν έλαβε χώρα εχθές, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στις 9:15 το πρωί, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του alphanewslive, οι τσάντες που παίρνουν τα παιδιά περιλαμβάνουν καφέδες και είδη αρτοποιείου. Παράλληλα, υπάρχει και μια ακόμη σακούλα της οποίας το περιεχόμενο δεν διακρίνεται.

«Ο προβληματισμός είναι πολύ μεγάλος», τόνισε ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών, κ. Ντίνος Έλληνας, σχολιάζοντας ότι οι μαθητές αγοράζουν πράγματα εκτός κυλικείου και διερωτάται τι άλλο μπορεί να αγοράζουν από εξωσχολικούς, σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τα ναρκωτικά στα σχολεία και όχι μόνο.

Η αντίδραση του Υπουργείου

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το περιστατικό, από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Σπύρος Αντωνέλλος, τονίζοντας ότι μόνη επιλογή είναι να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι.

Ανέφερε, επίσης, ότι το Υπουργείο έχει προβεί σε εγκατάσταση υψηλών περιφράξεων και φρουρούς ασφαλείας ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά και επεσήμανε ότι πρόκειται για μεγάλα παιδιά, τα οποία γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπονται τέτοιες ενέργειες.

«Είναι ανεπίτρεπτο, δεν επιτρέπονται τέτοια πράγματα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο θα λάβει μέτρα και θα τιμωρήσει τους μαθητές.

Προβληματισμένοι δηλώνουν και οι Οργανωμένοι Γονείς και διερωτώνται γιατί οι φύλακες του σχολείου δεν αντέδρασαν στο συμβάν.

Όσον αφορά στους φρουρούς ασφαλείας, τους οποίους διαθέτει το σχολείο, χωρίς όπως φαίνεται αποτέλεσμα, ο κ. Έλληνας, επεσήμανε στην κάμερα του Alpha ότι πρόκειται να ενημερώσει το διευθυντή ώστε να εκτελεί τα καθήκοντα του όπως προβλέπεται από τη σύμβαση που υπέγραψε.

Δείτε τα video με τις δηλώσεις