Γονείς μηνύουν την Airbnb μετά τον θάνατο του 19 μηνών μωρού τους σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα

Γονείς μηνύουν την Airbnb μετά τον θάνατο του 19 μηνών μωρού τους σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα

Οι γονείς της 19 μηνών Enora μηνύουν την Airbnb έπειτα από τον θάνατο του μωρού τους, το οποίο εκτέθηκε στην ουσία φαιντανύλη, ένα οπιοειδές (100 φορές πιο δυνατό από τη μορφίνη) που επιστρατεύεται για την αντιμετώπιση ισχυρού πόνου. Το μωρό πέθανε στις 7 Αυγούστου 2021, μια ημέρα μετά την διαμονή της οικογένειας σε διαμέρισμα που νοίκιασε μέσω της κορυφαίας εταιρείας στη Φλόριντα. Οι γονείς ταξίδεψαν από το Παρίσι για να βρεθούν εκεί για διακοπές και χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να χάσουν για πάντα το παιδί τους…

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, το μωράκι πέθανε από οξύ τοξικό σοκ λόγω φαιντανύλης, ωστόσο δεν είναι σαφές πώς ακριβώς βρέθηκε η ουσία στον οργανισμό του ούτε πού βρέθηκε.

Η μήνυση των γονιών αναφέρει, ότι παρόλο που η Airbnb διαφήμιζε το διαμέρισμα ως ένα «ήσυχο μέρος διαμονής», επρόκειτο για έναν χώρο όπου γίνονταν συχνά ξέφρενα ιδιωτικά πάρτι. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν φτάσει η οικογένεια εκεί, κάποιος είχε κάνει πάρτι στο οποίο έγινε και χρήση ναρκωτικών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την καταγγελία των γονιών, η μικρή Enora εκτέθηκε στην ουσία που βρήκε τυχαία στο διαμέρισμα, το οποίο δεν είχε νωρίτερα ελέγξει όπως θα έπρεπε ο ιδιοκτήτης.

Τι ακριβώς συνέβη στο παιδί

Όπως αναφέρει η μητέρα της μικρούλας, Lydie Lavenir, έκλεισε το διαμέρισμα με τις τέσσερις κρεβατοκάμαρες και τα δύο μπάνια, προκειμένου εκείνη, ο άνδρας της και τα πέντε παιδιά τους να μείνουν εκεί από τις 6 έως τις 9 Αυγούστου 2021.

Μετά την άφιξη της οικογένειας στο σπίτι, η μικρούλα έπαιξε με τα αδέλφια της και αποκοιμήθηκε με τη μεγαλύτερη αδερφή της σε ένα από τα κρεβάτια του σπιτιού. Μια ώρα αφού είχε κοιμηθεί, η Lydie πήγε να την ελέγξει και διαπίστωσε πως το μωρό δεν αντιδρούσε, ενώ έβγαιναν αφρού από το στόμα του. Λίγες ώρες αργότερα, στο HCA Florida Palms West Hospital, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ενάμιση χρόνο μετά το τραγικό συμβάν δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί πώς βρέθηκε η φαιντανύλη στον οργανισμό του μωρού, αφού καμία άλλη ουσία δεν ανιχνεύθηκε στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει η οικογένεια. Εξάλλου, τόσο οι γονείς όσο και το γάλα που έπινε το μωρό με το μπιμπερό ελέγχθηκαν και βρέθηκαν επίσης αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες. Ωστόσο, γείτονες αναφέρουν, ότι τα ιδιωτικά πάρτι στο σπίτι αυτό ήταν συχνά.

Καταγγελίες για ναρκωτικά στο διαμέρισμα

Εκπρόσωπος της Airbnb έδωσε συλλυπητήρια στην οικογένεια σε μία σύντομη δήλωση, στην οποία δεν έγινε καμία αναφορά στη μήνυση: «Οι καρδιές μας βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας Lavenir και στους αγαπημένους τους που θρηνούν τον τρομερό χαμό τους», είπε ο εκπρόσωπος.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το διαμέρισμα δόθηκε για ενοικίαση μέσω Airbnb. Η μήνυση πάντως έγινε τόσο ενάντια της εταιρείας, όσο και ενάντια του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, αλλά και του προηγούμενου ενοικιαστή που λέγεται πως διοργάνωσε το μεγάλο πάρτι κατά το οποίο έγινε χρήση ναρκωτικών. Ο δικηγόρος του, ωστόσο, αντεπιτέθηκε λέγοντας πως το μοναδικό πράγμα που προκάλεσε τον θάνατο του μωρού ήταν αμέλεια των γονιών το φροντίσουν κατάλληλα.

Το αν θα υπάρξουν τελικά ποινές για κάποιον από τους παραπάνω θα αποφασιστεί στη δίκη.

Πηγή: Today.com – πηγή φωτο: NBCnews.com

Διαβάστε ακόμα:

«Εσύ μπήκες στο φως κι έτσι πρέπει να σε αντιμετωπίζουμε»: Συγκλονίζει ο επικήδειος του πατέρα του Κυπριανού

«Η στιγμή που χάνεις στον κόσμο σου»: Συγκλονίζει ο πατέρας που κρατούσε το χέρι της νεκρής κόρης του στα ερείπια

Αυτός είναι ο 13χρονος γιος του Κόλιν Φάρελ που θα τον συνοδεύσει στα Όσκαρ (εικόνα)