Αναβάθμιση παιδότοπων, υπαίθριες βιβλιοθήκες και δεντροφύτευση: Η Βορόκληνη γίνεται πιο kid-friendly από ποτέ!

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης αναβαθμίζει παιχνιδότοπους, δημιουργεί υπαίθριες βιβλιοθήκες σε βάρκες ενώ συνεχίζει την δεντροφύτευση σε αρκετά σημεία του παραλιακού της μετώπου.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται «το Κοινοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην αναβάθμιση 16 παιχνιδότοπων, τοποθετώντας καινούργια παιχνίδια, καλάθους σκουπιδιών, παγκάκια και φωτισμό με συνολικά 41 αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα. Η δαπάνη ανήλθε στις 15 περίπου χιλιάδες ευρώ ενώ τους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε άλλους έξι παιχνιδότοπους».

Συνολικά «η Βορόκληνη διαθέτει 64 παιχνιδότοπους, οι οποίοι έχουν αναβαθμιστεί με φωτισμό. Υπάρχουν επίσης 123 χώροι πρασίνου, ενώ βρίσκονται υπό κατασκευή άλλοι τέσσερις οι οποίοι το Φθινόπωρο θα εμπλουτιστούν με τη φύτευση νέων δέντρων».

Λαχανόκηποι με προϊόντα για όλους!

Κάτι πρωτότυπο που λειτουργεί στην Κοινότητα Βορόκληνης είναι «ένας  λαχανόκηπος, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα δημιουργηθεί και δεύτερος. Τους λαχανόκηπους φροντίζουν νέοι της Κοινότητας με την παραγωγή των λαχανικών να δίνεται δωρεάν σε διάφορες οικογένειες».

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης προχώρησε στη δημιουργία δύο ακόμα υπαίθριων βιβλιοθηκών σε καινούργιες βάρκες σε παραλίες. Εκτός από τη 1η βάρκα βιβλιοθήκη που λειτουργεί στην παραλία «Γιαννάδες», από τις αρχές Μαΐου λειτουργούν ακόμα δύο, στην παραλία παρά το «Περίπτερο» Βορόκληνης και στη παραλία «Lebay» ακριβώς δίπλα από τους πύργους των ναυαγοσωστών».

Οι βιβλιοθήκες είναι δανειστικές και ανταλλακτικές και διαθέτουν βιβλία ελληνικής, αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής και ρωσικής Λογοτεχνίας.

Το έργο αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της Βορόκληνης συνεχίζεται με την δεντροφύτευση 14 μεγάλων φοινικόδεντρων και δύο αιωνόβιων ελαιόδεντρων, στον παραλιακό παιχνιδότοπο, παρά το «Περίπτερο».

Στο συγκεκριμένο χώρο έχουν τοποθετηθεί από το Κοινοτικό Συμβούλιο όργανα γυμναστικής, υπάρχουν παιχνιδότοπος και ξαπλώστρες με ομπρέλες προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους ευχάριστες ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης στην παραλία.

Διαβάστε ακόμα:

Η μικρή Μαριλένα Αναστασίου με τη «μεγάλη» φωνή στο The Mediterranean Night Show!

Πόλεμος και πανδημία «καταδικάζει» εκατοντάδες υποσιτισμένα παιδιά στην πείνα

«Ποιος θα θέλει μία μόνη μαμά με ένα παραμορφωμένο τέρας;»: Μία συγκλονιστική ιστορία δύναμης και αγάπης