«Άγιε Βασίλη, φέρε στον αδερφό μου που έχει εγκεφαλική παράλυση, ό,τι θες»

«Αγιε Βασίλη, φέρε στον αδερφό μου που έχει εγκεφαλική παράλυση, ό,τι θες»

Δάκρυα στα μάτια, ρίγη συγκίνησης, χιλιάδες συναισθήματα έχει σκορπίσει το γράμμα ενός μικρού κοριτσιού προς τον Άγιο Βασίλη, το οποίο τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η 7χρονη Νεφέλη έχει ένα αδελφάκι, τον 4χρονο Δημήτρη, ο οποίος γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Μέσα από το γράμμα της στον αγαπημένο Άγιο των παιδιών που φέρνει δώρα τα Χριστούγεννα, το κοριτσάκι δεν ζητά κάτι για την ίδια, αλλά για τον αδελφό της.

«Άι Βασίλη ο αδελφός μου έχει ένα πρόβλημα που λέγεται “εγκεφαλική παράλυση” και δεν μπορεί να σου πει τι δώρο θέλει. Φέρτου ό,τι θες εσύ. Είναι πάντα καλό παιδί», γράφει η 7χρονη.

Η μαμά της, που διάβασε αυτό το υπέροχο γράμμα, μίλησε με τα πιο συγκινητικά λόγια για τα παιδιά της.

«Πίσω από αυτό το γράμμα στον “Άγιο Βασίλη”, πίσω από την κάθε λέξη στο γράμμα ενός μικρού κοριτσιού που ο αδερφός της έχει αναπηρία κρύβεται ένα μικρό άγχος. Κρύβεται μια δόση ευθύνης και υπευθυνότητας που γεννιέται ασυναίσθητα στα αδέρφια ατόμων με αναπηρία από νωρίς. Κρύβεται η αποδοχή, η κατανόηση, η υπομονή, η ενσυναίσθηση, η ανιδιοτέλεια και μπόλικη δόση ανυπέρβλητης αγάπης. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που αυτά τα αδέρφια χτίζουν με βαθύ τρόπο και αποπνέουν σε όλη την καθημερινότητά τους για το υπόλοιπο της ζωής τους. Είστε οι κρυφοί ήρωες, που αποκτάτε από νωρίς «μαγικό και βαρύ εξοπλισμό» για την ζωή. Έχετε τον σεβασμό και την αγάπη μας. (Νεφέλη, 7 ετών , αδερφή Δημήτρη. Το έγραψε μόνη της μετά το δικό της γράμμα και εγώ το διάβασα με βουρκωμένα μάτια, όχι από στεναχώρια αλλά από υπερηφάνεια)», γράφει η μητέρα.

Διαβάστε επίσης:

«Φέρε φαγητό για να μην κλαίει η μαμά μου»: Το γράμμα ενός 8χρονου στον Άγιο Βασίλη που ραγίζει καρδιές

“Δεν θέλω πια παιχνίδια. Θέλω μόνο όλοι να είναι υγιείς”: Το γράμμα μιας 10χρονης στον Άγιο Βασίλη που μας βάζει σε σκέψεις

Το πιο απίθανο πολύχρωμο smoothie μας βάζει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα