«Αφήσαμε τον μπαμπά στο Κίεβο»: Τα δάκρυα αυτού του παιδιού κάνουν το γύρο του κόσμου (vid)

«Αφήσαμε τον μπαμπά στο Κίεβο»: Τα δάκρυα αυτού του παιδιού κάνουν το γύρο του κόσμου (vid)

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μητέρες κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους, αποχαιρέτησαν τους άνδρες τους οι οποίοι παρέμειναν πίσω για να πολεμήσουν τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς οι αρχές διέταξαν άνδρες ηλικίας 18-60 ετών να μείνουν και να αμυνθούν.

Βίντεο που δημοσίευσε ο βρετανικός Guardian αποτυπώνει την φρίκη του πολέμου, τη στιγμή που ένα μικρό αγοράκι αφήνει την πατρίδα και το σπίτι του με δάκρυα στα μάτια.

«Αφήσαμε τον μπαμπά στο Κίεβο και ο μπαμπάς θα πουλάει πράγματα και θα βοηθά τους ήρωές μας, τον στρατό μας, μπορεί ακόμη και να πολεμήσει», είπε ο Mark Goncharuk, ένα νεαρό αγόρι που προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του, καθώς αυτός και οι συγγενείς του έφευγαν από την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από την αρχή της ρωσικής εισβολής, για να γλυτώσουν από τις μάχες έφτασαν τους 368.000. Αυτός ο αριθμός «βασίζεται σε στοιχεία που διατέθηκαν από τις αρχές των χωρών» υποδοχής, υπογραμμίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

“Τη μαμά μου θα την παντρευτείς, εμένα θα με υιοθετήσεις;”: Λύγισε με την ερώτηση της 12χρονης κόρης της νύφης

Κυπριακά ταχυδρομεία και εναέριος χώρος «κλείνουν την πόρτα» στη Ρωσία λόγω του πολέμου

Να μεταφερθούν Έλληνες της Μαριούπολης στην Κύπρο ζητούν οι ομογενείς