Πανικός στο 1420 από τα τηλεφωνήματα για τον κορωνοϊό – Μεγάλη έλλειψη σε μάσκες και αναλώσιμα

Πήρε «φωτιά» ο αριθμός της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, 1420, αφού καταγράφησαν μέχρι και 250 τηλεφωνήματα μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Μάλιστα, η υπεύθυνη υπηρεσίας ασθενοφόρων, κα. Ριάνα Κωνσταντίνου, απευθύνει έκκληση μέσα από δηλώσεις της στην Cyrpus Times, να σταματήσει ο κόσμος να τηλέφωνεί για ασήμαντα πράγματα. “Πρέπει να απελευθερωθούν οι γραμμές”, είπε συγκεκριμένα.

Έλλειψη σε μάσκες και αναλώσιμα

Δυσάρεστα είναι τα νέα από το μέτωπο των φαρμακείων, καθώς και στην Κύπρο – όπως και σε όλο τον κόσμο – παρουσιάζεται έλλειψη σε αναλώσιμα, όπως οι μάσκες και τα αντισηπτικά.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Ιατρικού και Επιστημονικού Εξοπλισμού στην Κύπρο, κ. Άγγελος Σαρπέτσας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε: «Υπάρχει έλλειψη όσον αφορά μάσκες και καλύμματα προσώπου. Υπάρχει τεράστια έλλειψη παγκόσμια και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βρούμε μάσκες. Μόνο με διακρατική συμφωνία μπορεί να συμβεί κάτι. Ας ελπίζουμε ότι ο Υπουργός θα καταφέρει από την Ευρωπαϊκή προσφορά που έχει γίνει να πάρει κάποιες επιπρόσθετες για την Κύπρο».

Πρόσθεσε δε πως, «υπάρχουν αποθέματα και μπορεί να εξαντληθούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και δεν μπορώ να προβλέψω μέχρι πόσο καιρό μπορούν να κρατήσουν. Δυστυχώς υπάρχει σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει μια τεράστια έλλειψη».

«Οι Κύπριοι έχουν προμηθευτεί  250χιλιάδες μάσκες από τα φαρμακεία», συμπλήρωσε.