8 καλοκαιρινά εκπαιδευτικά βιβλία για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Αυτή την εποχή μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς και στους εκδοτικούς οίκους βιβλία καλοκαιρινών δραστηριοτήτων που απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά και μεταμορφώνουν το παιχνίδι της μάθησης σε μια διασκεδαστική εμπειρία.

Πρόκειται για ευχάριστα βιβλία δραστηριοτήτων που τα παιδιά μπορούν να καταπιαστούν με τις ασκήσεις και τις δραστηριότηες από όποιο κεφάλαιο επιθυμούν. Μπορούν να παραλείψουν σελίδες αν δεν έχουν κέφι να κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις ή όταν πάλι δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν μέσα στην ημέρα μπορούν να κάνουν παραπάνω από μια σελίδα δραστηριοτήτων ημερησίως. Μπορούν να το παίρνουν μαζί τους στην παραλία κάτω από την ομπρέλα ή κάτω από το μαξιλάρι τους όταν δεν τους παίρνει ο ύπνος τα μεσημέρια.

Τέτοιου είδους βιβλία έχουν στόχο να κρατήσoυν τα παιδιά σε εγρήγορση τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να τα κουράσουν, εστιάζοντας στα σημαντικά γνωστικά θέματα της τάξης που μόλις τελείωσαν. Μπορείτε να οργανώσετε την ενασχόλησή τους βλέποντας τον μαθησιακό στόχο κάθε δραστηριότητας ή να αφήσετε τα παιδιά να επιλέγουν κάθε φορά ό,τι τους αρέσει.

Εμείς εδώ στο Infokids.gr κάναμε την απαραίτητη έρευνα αγοράς και ξεχωρίσαμε μια σειρά από βιβλία που θα κρατήσουν δημιουργική συντροφιά στα παιδιά είτε μέχρι να πάτε διακοπές είτε κατά τη διάρκεια αυτών. Τα εν λόγω βιβλία απευθύνονται τόσο στα παιδιά νηπιαγωγείου όσο και στα παιδιά των τάξεων του Δημοτικού.

Παιχνίδια και δραστηριότητες για τις διακοπές

Λαβύρινθοι, κουίζ, ιδέες για ζωγραφική και πολλά ακόμα παιχνίδια για να απολαύσεις τον ελεύθερο χρόνο σου με δημιουργικό τρόπο.

Συγγραφέας: Τζέιμς Μακλέιν , Λούσι Μπάουμαν

Μεταφραστής: Μαρία Γονιδάκη

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Για παιδιά 4+

Απίθανα παιχνίδια με τους αριθμούς

Μάθετε τους αριθμούς και γνωρίστε τα ζωάκια της θάλασσας που ετοίμασαν για εσάς καταπληκτικά παιχνίδια, σελίδες ζωγραφικής και πολύχρωμα αυτοκόλλητα. Παίξτε στην αμμουδιά παρέα με τους φίλους σας απίθανα παιχνίδια με τους αριθμούς και ζήστε τις πιο όμορφες διακοπές!

Eκδόσεις Διόπτρα

Για παιδιά 4+

Η βαλίτσα των διακοπών! Για όλη την οικογένεια!

Μια πρωτότυπη και πρακτική βαλίτσα που περιέχει διασκεδαστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια!

Περιλαμβάνει:
Βιβλίο με γρίφους
Παιχνίδι με κάρτες
2 επιτραπέζια παιχνίδια
4 πιόνια και 1 ζάρι

Εκδόσεις Σαββάλας

Για παιδιά 5+

Καλοκαιρινές διακοπές Α’ Δημοτικού

Οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν!

Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις χαρούμενες δραστηριότητες για όλα όσα έμαθες στην Α΄Δημοτικού. Το βιβλίο Καλοκαιρινές διακοπές, από την εκπαιδευτικό Ελευθερία Βαρελά, είναι βασισμένο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών και περιέχει δημιουργικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να συνδυάσουν το καλοκαίρι με τη δημιουργική μάθηση! Ο Μάνος και η Φανή μόλις τελείωσαν την Πρώτη. Μάθανε γραμματική, κάνουν πράξεις στη στιγμή, κι ετοιμάζουνε βαλίτσες για να πάνε εξοχή!

Μέσα από μια παιχνιδιάρικη επανάληψη όσων έμαθαν στην Α΄Δημοτικού, τα παιδιά παρακολουθούν τον Μάνο και τη Φανή στις διακοπές τους, παίζουν μαζί τους και τους βοηθούν να λύσουν διάφορα προβλήματα που τους παρουσιάζονται. Έτσι ξαναθυμούνται και καταγράφουν όλα όσα έμαθαν την προηγούμενη χρόνια με σύμμαχό τους πάντα το παιχνίδι!

Συγγραφέας: Ελευθερία Βαρελά

Εκδόσεις: Μίνωας

Για παιδιά 7+

Καλό Καλοκαίρι – Βιβλία για τις Διακοπές – Δ΄ Δημοτικού

Γλώσσα
Μαθηματικά
Ιστορία
Μελέτη Περιβάλλοντος
Μουσική
Αινίγματα
Κυκλοφοριακή αγωγή
Αγγλικά
Ταξίδι στα συναισθήματα

Συγγραφείς: Βασιλική Τσουρή – Σταυρούλα Κυρίτση

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Για παιδιά 10+

Αριθμοχώρα εναντίον Γραμματοχώρας

Οι κάτοικοι της Αριθμοχώρας και οι κάτοικοι της Γραμματοχώρας ζούσαν πάντα μακριά κι αγαπημένοι. Ξαφνικά, μια μέρα, όλα αλλάζουν. Γιατί οι αριθμοί και τα γράμματα άρχισαν να μαλώνουν στα καλά καθούμενα;  Ποια είναι πιο αναγκαία στη ζωή των ανθρώπων;  Πώς θα βοηθήσει ο μικρός Μάρκος να επιλυθεί η μεταξύ τους διένεξη;
Ώσπου να βρεθεί μια λύση, και μόλις μια ανάσα πριν οι δύο χώρες φτάσουν στον πόλεμο, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πού και πόσο μας χρησιμεύουν τα γράμματα και οι αριθμοί στη ζωή μας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 ετών), αλλά και σε όσους τα πλαισιώνουν, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την ανάπτυξη και εμπέδωση των αριθμητικών εννοιών και δεξιοτήτων που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών. Συνοδεύεται από αριθμητικές δραστηριότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν ατομικά και ομαδικά.

Συγγραφέας: Γεωργία Μουτζούρη

Εκδόσεις Κέδρος

Για παιδιά 4+

Σταυρόλεξα ορθογραφίας με τις λέξεις του σχολικού βιβλίου της Γλώσσας Γ΄ Δημοτικού

Σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα και άλλα παιχνίδια που διασκεδάζουν αλλά και βοηθούν τους μαθητές να μάθουν την ορθογραφία των λέξεων που προτείνονται από το σχολικό βιβλίο της Γλώσσας. Τα βιβλία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και κατά την περίοδο των διακοπών από μαθητές που θα πάνε ή που έχουν τελειώσει την αντίστοιχη τάξη.

Συγγραφέας: Νικήτας Στέλλας

Εκδόσεις: Πατάκη

Για παιδιά 9+

Το πρώτο μου τετράδιο διακοπών

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Ευκαιρία για το παιδί σας να γράψει, να σχεδιάσει, να μετρήσει, και παράλληλα να παίξει, να διασκεδάσει και να ανακαλύψει τον κόσμο με τον πιο ευχάριστο τρόπο!

Θα φτιάξει τελείες, κύκλους και ελικοειδείς γραμμές.
Θα σχεδιάσει οριζόντιες και κάθετες γραμμές.
Θα ξεχωρίσει τα γράμματα και τους αριθμούς από άλλα σύμβολα.
Θα αναγνωρίσει και θα γράψει τους αριθμούς.
Θα εντοπίσει ομοιότητες και διαφορές.
Θα μετρήσει μέχρι το 10.
Θα μάθει πώς ζουν τα ζώα.
Θα συνδυάσει αντικείμενα με δραστηριότητες.
Θα αναγνωρίσει τις εποχές.
Θα ξεχωρίσει τα φρούτα από τα λαχανικά.
Θα ανακαλύψει το ανθρώπινο σώμα.

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Για παιδιά 3+

Από την Κωνσταντίνα Ντουντούμη