6 υπέροχες παιδικές ταινίες που μιλούν στα παιδιά με τα σωστά λόγια για τον πόλεμο

6 υπέροχες παιδικές ταινίες που μιλούν στα παιδιά με το σωστά λόγια για τον πόλεμο

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για ό,τι συμβαίνει; Δεν είναι καθόλου εύκολο και σίγουρα οι τρομακτικές εικόνες που προβάλλουν τα τηλεοπτικά κανάλια δεν τα βοηθούν ούτε να καταλάβουν ούτε να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Γι’αυτό συχνά είναι το σινεμά που βρίσκει όλες τις σωστές λέξεις. Η υπεύθυνη προγράμματος του Παιδικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας Μάρα Θεοδωροπούλου προτείνει έξι αντιπολεμικές ταινίες κατάλληλες για παιδιά που μπορούμε να παρακολουθήσουμε σήμερα κιόλας.

6 αντιπολεμικές ταινίες κατάλληλες για παιδιά

Το animation με τα γενναία ταχυδρομικά περιστέρια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Βάλιαντ, το γενναίο περιστέρι (Valiant, 6+, ενοικίαση Google Play Movies).

☮︎ Η απίθανη νταντά της Έμμα Τόμσον επιστρέφει για να βοηθήσει μια οικογένεια της οποίας ο πατέρας έφυγε για να πολεμήσει στο Η Νάννι ΜακΦι και ο μεγάλος σαματάς (Nanny McPhee and the Big Bang, 7+, Netflix).

Το κλασικό αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν που δεν χρειάζεται συστάσεις, Ο Μεγάλος Δικτάτορας (The Great Dictator, 9+, δωρεάν στο YouTube).

☮︎ Το διαχρονικό και συγκινητικό αντιπολεμικό anime του Studio Ghibli, Ο τάφος των πυγολαμπίδων (Grave Of The Fireflies, 12+, δωρεάν στο YouTube με αγγλική μεταγλώττιση).

O Στίβεν Σπίλμπεργκ ξέρει πώς να μιλήσει για τον πόλεμο σε κάθε ηλικία, όπως αποδεικνύει το Άλογο του πολέμου (War Horse, 12+, ενοικίαση Google Play Movies).

☮︎ Η κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου και ταυτόχρονη γροθιά στο στομάχι, Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα (The Boy With The Striped Pajamas, 13+, Netflix).

Διαβάστε ακόμα:

Η UEFA στο πλευρό των παιδιών του πολέμου – Το ποσό «μαμούθ» που προσφέρει

Σπιτικός χαλβάς με ταχίνι: Πώς να φτιάξετε μόνες σας τον «βασιλιά» της Καθαράς Δευτέρας

Μπαμπάς – ήρωας έκανε ασπίδα το σώμα του για να σώσει τον γιο του από ταύρο! (video)