6 καλοκαιρινές δραστηριότητες που «σκοτώνουν» τη βαρεμάρα των παιδιών

6 καλοκαιρινές δραστηριότητες που «σκοτώνουν» τη βαρεμάρα των παιδιών

Δεν είναι κακό να βαριόμαστε. Το αντίθετο μάλιστα, είναι πολύ εποικοδομητικό. Θα αναρωητθεί κανείς τώρα «μα, είστε με τα καλά σας; Εποικοδομητική η βαρεμάρα;». Κι όμως. Μπορεί μέσα από αυτήν την κατάσταση να ξεπηδήσουν δημιουργικά πράγματα.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών -και όχι μόνο-, αλλά κυρίως των μικρών, καθώς δεν έχουν σχοελείο και είναι έτοιμα για περιπέτεια και διασκέδαση.

Μπορεί όμως, εκείνα να μην έχουν μαθήματα, ωστόσο η μαμά και ο μπαμπάς έχουν ακόμη δουλειά, σίγουρα κι αυτοί θα έχουν στερέψει από φαντασία για να παίξουν με τα παιδιά και χρειάζονται μία βοήθεια για πρωτότυπες δραστηριότητες που θα δώσουν τέλος στην ανία.

Ιδού 6 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ για τα παιδιά που θα τα κρατήσουν δημιουργικά απασχολημένα

Φτιάξτε πίτσα

Το φαγητό είναι πάντα μία φοβερή ιδέα να περάσει η ώρα και ειδικά η πίτσα είναι το απόλυτο έδεσμα. Η μαμά μπορεί να φτιάχνει πίτσα και να αφήσει τα παιδάκια της να βοηθήσουν. Ακόμη κι αν η κουζίνα γίνει λίγο χάλια, δεν πειράζει. Τα παιδιά θα το χαρούν και όλοι θα καθίσουν μετά να φάνε την αγαπημένη τους πίτσα… Υπάρχει κανείς τώρα που θα πει όχι σε ένα λαχταριστό κομμάτι;

Ζωγραφική στη βεράντα

Εάν το παιδί σας έχει καλλιτεχνική φλέβα και θέλει να την εξερευνήσει, τότε στη βεράντα σας ή τον κήπο αφήστε υλικά ζωγραφικής. Πάρτε μπλοκ, καμβάδες και χρώματα και αφήστε το παιδί να δημιουργήσει. Ζητήστε του, αν θέλετε να φτιάξει το πορτρέτο σας. Κι αν είστε και σε εξωτερικό χώρο -που εδώ που τα λέμε καλύτερα- τότε μπορεί να εξερευνήσει και νέους τρόπους ζωγραφικής, όπως να πετά πάνω στο χαρτί ή τον καμβά σφουγγάρια μουλιασμένα στην μπογιά ή με τινάγματα του πινέλου. Πού ξέρετε; Μπορεί να μεγαλώνετε τον νέο Τζάκσον Πόλοκ.

Διαβάστε επίσης:Γιατί ποτέ δεν πίεσα τα παιδιά μου να κάνουν σπορ ή άλλες δραστηριότητες

Πλύσιμο ποδηλάτων

Σας ακούγεται λίγο περίεργο; Μπα, καθόλου. Αν θέλει να βγάλει ένα χαρτιζιλίκι μπορεί να φτιάξει ένα αυτοσχέδιο πλυντήριο ποδηλάτων. Όσοι κάνουν ποδήλατο στην περιοχή και θέλουν ένα πλυσιματάκι, μπορεί να τους το πλύνει με όποιο αντίτιμο θέλει να του αφήσει ο καθένας. Όχι, δεν εξωθείτε το μικρό σας στην παιδική εργασία, απλώς είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος και να μην βαριέται, αλλά και να τους διδάξετε τη σημασία της προσφοράς και της ικανότητας να κερδίζουμε χρήματα.

Κηπουρική

Στο άκουσμα της κηπουρικής πολλά παιδιά δεν τους αρέσει και πολύ, κυρίως επειδή δεν έχουν δοκιμάσει να ασχοληθούν με τα φυτά. Σύμφωνα με το Forbes, αφήστε ένα κομμάτι στον κήπο σας ή μερικά γλαστράκια κενά και δώστε τους την ευκαιρία να φυτέψουν ό,τι θέλουν. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να μάθουν να φροντίζουν τη γη, ενώ για σκεφτείτε: ποιο παιδάκι δεν λατρεύει να παίζει με το χώμα;

Διαβάστε επίσης: Φτιάχνουμε το πιο τέλειο slime για ατελείωτα παιχνίδια με τα παιδιά!

Πειράματα

Τα επιστημονικά πειράματα είναι πάντα διασκεδαστικά και επιμορφωτικά. Σε όλα τα παιδιά αρέσει να φτιάχνουν ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται. Θέλει λίγο ψαξιματάκι, αλλά να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά δεν θα βαρεθούν.
Δείτε εδώ μερικές ιδέες για πειράματα.

Θεματικές οικογενειακές βραδιές

Εάν έχετε όρεξη, τότε μπορεί να διοργανώσετε μία τέλεια θεματική βραδιά. Μπορεί να είναι μία κινηματογραφική βραδιά, μία με χορό, τραγούδι ή επιτραπέζια παιχνίδια. Ανάλογα με το τι επιλέξετε, φτιάξτε θεματικά σνακ ή ποτά ακόμη και να ντυθείτε σχετικά με το θέμα. Είναι κάτι που θα φανεί πολύ ενδιαφέρον στα παιδιά, και εκτός του ότι θα περάσουν όμορφα, είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να χτίσουν αναμνήσεις.

Διαβάστε επίσης: 5 δροσερά καλοκαιρινά παιχνίδια με νερό που θα ξετρελάνουν τα παιδιά