6 φεστιβάλ με άφθονα και δωρεάν φρούτα

Σημειώστε τα παρακάτω φεστιβάλ που θα απολαύσετε φρούτα, δροσιά και διασκέδαση. Μαζί με τα παιδιά σας.

Χορός του Καρπουζιού

Ο Χορός του Καρπουζιού στο χωριό Ακάκι επιστρέφει και μας προσκαλει να απολαύσουμε το πιο γλυκό φρούτο του καλοκαιριού! Ο χορός του Καρπουζιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου στην Πλατεία Ακακίου με άφθονο Ακακιώτικο καρπούζι, γλυκό καρπούζι, παγωμένα κοκτέιλ και πολλά άλλα προϊόντα! Το μουσικό συγκρότημα “Τα Κέφια” θα μας διασκεδάσουν με αγαπημένα τραγούδια, ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη! Ο Χορός του Καρπουζιού είναι μια γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο και έχει ως στόχο να αναδείξει τους καρπουζο-παραγωγούς της περιοχής αλλά και το νόστιμο και γλυκό καρπούζι που παράγει το χωριό Ακάκι. Ελάτε να διασκεδάσουμε στο χωριό Ακάκι παρέα με άφθονο καρπούζι, φαγοπότι και μπόλικη διασκέδαση!

  • Παρασκευή 28 Ιουλίου, Πλατεία Ακακίου, 20.30. Προπώληση: €15 / Στα ταμεία: €20. Πληρ. 99924782.

Χορό της Σουλτανίνας

Ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πισσουρίου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου μάς προσκαλούν και φέτος στο «Χορό της Σουλτανίνας». Πρόκειται για μια εκδήλωση που όπως έχεις ήδη καταλάβει τιμά τη σουλτανίνα, μια ποικιλία αμπελιού που καλλιεργείται για την παραγωγή εκλεκτής ποιότητας επιτραπέζιων σταφυλιών. Ως εκ τούτου το σταφύλι σ’ αυτήν θα υπάρχει σε αφθονία, όπως άφθονο θα είναι και το φαγητό και το ποτό! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 στις 20:30 και θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, φαγητό, ποτό και δωρεάν σουλτανίνα.

  • Σάββατο 12 Αυγούστου, Πισσούρι. Είσοδος: €17 (με φαγητό και ένα ποτό).

Φεστιβάλ Τρύγου

Το Φεστιβάλ “Ο Τρύγος” στο γραφικό χωριό Καλλέπεια, υπόσχεται και φέτος μια βραδιά γεμάτη φαγοπότι και μουσική. Πρόκειται για μια όμορφη παραδοσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον τρύγο, στο σταφύλι ,το κρασί και διάφορα άλλα παραδοσιακά προιόντα του τόπου μας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου στις 20.00 στην όμορφη πλατεία της Καλλέπειας, στην επ. Πάφου και θα διασκεδάσουμε παρέα με την ορχήστρα «Αυγερινός». Στο φεστιβάλ θα υπάρχει φαγητό, ποτό, ρέσι και κυπριακά εδέσματα.

  • Τετάρτη 16 Αυγούστου, Καλλέπεια, ε. Πάφου, 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού

Το Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού είναι σίγουρα κάτι που δεν πρέπει να χάσεις! Το ετήσιο Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Τη διασκέδαση της βραδιάς θα αναλάβουν ο Χρήστος Μενιδιάτης και ο Βασίλης Δήμας, οι οποίοι με τις δικες τους επιτυχίες (και όχι μόνο) ετοιμάζονται να μας ξεσηκώσουν. Μάλιστα, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις και να μάθεις για παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και να αποκομίσεις πολλές γνώσεις σχετικά με αυτά τα προϊόντα της περιοχής, δηλαδή το σύκο και το χαλίτζι.

  • Παρασκευή 18 Αυγούστου, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, επ. Λευκωσίας.

Φεστιβάλ Ροδάκινου

Και ποιος δεν αγαπά τα ζουμερά και νόστιμα ροδάκινα; Ένα φρούτο που στη χώρα μας υπάρχει σε αφθονία και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Τι θα έλεγες να το γνωρίσουμε καλύτερα και να το απολαύσουμε σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σ’ αυτό; Πάμε λοιπόν και φέτος στην καθιερωμένη Χοροεσπερίδα Ροδακίνου, που επανέρχεται και φέτος τον Αύγουστο, στο χωριό Κάτω Μύλος της επαρχίας Λεμεσού, στοχεύοντας να μας δροσίσει και να μας διασκεδάσει! Συγκεκριμένα, όπως μάθαμε, το Φεστιβάλ Ροδάκινου επιστρέφει το Σάββατο, 19 Αυγούστου!

  • Σάββατο 19 Αυγούστου, Κάτω Μύλο, επ. Λεμεσού.

Φεστιβάλ Πορτοκαλιού

Το χωριό Μηλιού, ένα μικρό και γραφικό χωριουδάκι στην επαρχία Πάφου, διοργανώνει και φέτος το 5ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού. Το Φεστιβάλ Πορτοκαλιού έρχεται το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μηλιού. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις εκλεκτά προϊόντα που προέρχονται από πορτοκάλι όπως φρέσκο χυμό, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδα, ανθόνερο, λικέρ, καθώς και μπίρα από πορτοκάλι κ.ά.

  • Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μηλιού, επ. Πάφου.
Διαβάστε επίσης:

Τι πρέπει να έχει το φαρμακείο των διακοπών;

17ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας: 12 αθλητές και αθλήτριες μας βρίσκονται εκεί

«ΝΗΜΑ»: Ένα κέντρο που στέκεται στο πλευρό όσων κακοποιήθηκαν όταν ήταν παιδιά