500 αληθινά Baby Shark επιστρέφουν στον ωκεανό – Δείτε το υπέροχο βίντεο

Στο φυσικό τους περιβάλλον, στο Ινδικό Ωκεανό, επιστρέφουν 500 μωρά καρχαριάκια – ζέβρες, ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος, που βρίσκεται υπό εξαφάνιση.

Μία διεθνής κοινοπραξία 44 ενυδρίων από 15 χώρες του κόσμου ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα, που στοχεύει στην επανένταξη των καρχαριών αυτών στη θαλάσσια ζωή.

Η προστασία των καρχαριών γύρω πό την Raja Ampat της Ινδονησίας, ένα από τα πιο πλούσια τροπικά θαλάσσια περιβάλλοντα, έχει ήδη επιτρέψει πληθυσμούς τέτοιων ειδών να ανανεωθούν.

Ο καρχαρίας – ζέβρα μοιάζει να μην είχε ένα τέτοιο προνόμιο. Οι ωκεανοί γενικότερα είναι από τα πιο δύσκολα μέρη για μία τέτοια διαδικασία. Πρόσφατα, η ομάδα των ενυδρίων με το όνομα ReShark άφησε τα πρώτα αυγά αυτού του είδους στα νερά της Raja Ampat, σε ειδικά προστατευμένο σημείο.

Οι καρχαρίες ζέβρες είναι νυκτόβιοι και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ακίνητοι στον πυθμένα της θάλασσας.

Τη νύχτα, είναι ενεργοί κυνηγοί, τρώγοντας μαλάκια, καρκινοειδή, μικρά οστεώδη ψάρια, και, ενδεχομένως, θαλάσσια φίδια μέσα σε τρύπες και ρωγμές των υφάλων. Αν και μοναχικοί για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, σχηματίζουν μεγάλες εποχιακές συναθροίσεις.

Ο καρχαρίας ζέβρα είναι ωοτόκος: τα θηλυκά παράγουν αρκετές δεκάδες μεγάλες κάψες αυγών, τις οποίες προσδένουν σε υποβρύχιες δομές με την βοήθεια ελίκων προσκόλλησης.

Αβλαβείς για τον άνθρωπο και ανθεκτικοί σε συνθήκες αιχμαλωσίας, οι καρχαρίες ζέβρες είναι δημοφιλή θέματα για καταδύσεις οικοτουρισμού και δημόσια ενυδρεία.

Διαβάστε επίσης:

Ιζαμπέλλα Έλληνα Λαζάρου: Το εντυπωσιακό baby shower για τα διδυμάκια που περιμένει (video)

Η ζωγραφιά της 9χρονης Yaryna κοσμεί τον πύραυλο που σύντομα θα εκτοξευτεί στα φεγγάρια του Δία!

5 δωρεάν θέσεις για παιδιά 5-12 ετών στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας – Ποιες οικογένειες αφορά