5 υπέροχα animation που μαθαίνουν στα παιδιά τι είναι Ολυμπιακοί Αγώνες

Τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στο Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που πήραν αναβολή λόγω της πανδημίας και διεξάγονται φέτος στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν καταγωγή από την Αρχαία Ελλάδα και η πρώτη διοργάνωση έλαβε χώρα στην Αρχαία Ολυμπία, το 776 πΧ.

Οι Αγώνες σιγά σιγά έχασαν την σημασία τους όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Ελλάδα και όταν ο Χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, οι Ολυμπιακοί θεωρούνταν πια σαν μία παγανιστική γιορτή.

Αναβίωσαν το 1896 από τον Γάλλο βαρώνο Πιέρ ντε Κουμπερτέν και τον Έλληνα Δημήτριο Βικέλα και έκτοτε διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια. 

Διαβάστε επίσης: Τρεις 12χρονες είναι οι νεότερες αθλήτριες των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!

Κι επειδή, λοιπόν, διανύουμε μία «ολυμπιακή» περίοδο, ας βάλουμε τα παιδιά μας στο κλίμα των Αγώνων και του Ολυμπισμού μέσα από 5 διδακτικά animation.

The Olympic Champ  (1942)

Tο πρώτο φιλμ κινουμένων σχεδίων του Τζακ Κίνεϊ, το οποίο αναφέρεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και επιπλέον το πρώτο έγχρωμο φιλμ σχετικό με την Ολυμπιάδα.

Διαβάστε επίσης: Πέντε αθλητές του Πανεπιστημίου Frederick στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Ο Γκούφι συμμετέχει στα περισσότερα σημαντικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, με σκοπό την ενθάρρυνση των παιδιών και των νέων να ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό.

Η Χρυσή Ολυμπιάδα, Αθήνα ’96 (1987)

Πρόκειται για μία ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που υλοποιήθηκε το 1987 στα πλαίσια της διεκδίκησης της Χρυσής Ολυμπιάδας του 1996 από την Αθήνα, χρονιά κατά την οποία συμπληρώνονταν 100 έτη από την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαβάστε επίσης: Συγκινεί το παράπονο μίας μαμάς αθλήτριας: «Πρέπει να διαλέξω το παιδί μου ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Ζιλ Ντασέν, σύζυγο της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, ο οποίος είχε και την σκηνοθετική επιμέλεια.

Μουσική: Βαγγέλης Παπαθανασίου
Εταιρεία Παραγωγής: «Γιάννης Γεωργαρίου – animation»
Animation Director: Γιάννης Γεωργαρίου
Ομάδα Animation: Παναγιώτης Ράππας, Άγγελος Ρούβας, Πέτρος Ζερβός, Κώστας Σταμάτης, Θανάσης Σακελλαράκης, Μάνος Διαμαντίδης

Μια αρχαία ολυμπιακή διοργάνωση

Ο Αρχαιούλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένα κύπελλο με οίνο κακής ποιότητας “φέρνει” έναν αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, από ένα συμπόσιο του 5ου π.Χ. αιώνα, στην Αθήνα της 3ης χιλιετίας.

Ταξίδι χωρίς επιστροφή, παραίσθηση που διαρκεί, άσχημο όνειρο που παρήλθε ανεπιστρεπτί, ή reality show; Η συνέχεια επί της οθόνης…

Αρχαία Ολυμπία, Ήλιδα & Ολυμπιακοί Αγώνες