Πέντε αθλητές του Πανεπιστημίου Frederick στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Πέντε αθλητές του Πανεπιστημίου Frederick στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Πέντε αθλητές και αθλήτριες φοιτητές / απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Frederick πέτυχαν την πολυπόθητη πρόκριση στα αθλήματά τους και θα συμμετέχουν στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Πρόκειται για τις φοιτήτριες ιστιοπλόους Νατάσα Λάππα και Μαριλένα Μακρή, την απόφοιτη πρωταθλήτρια σκοποβολής Άντρη Ελευθερίου, τον απόφοιτο πρωταθλητή δισκοβολίας Απόστολο Παρέλλη και την απόφοιτη πρωταθλήτρια άρσης βαρών Μαρία Μάρκου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η Νατάσα Λάππα και η Μαριλένα Μακρή, φοιτήτριες στο Πρόγραμμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, είναι τα νεαρότερα μέλη της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας. Και οι δύο αγωνίζονται στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους η Νατάσα στην κατηγορία RS:Χ Ιστιοσανίδας και η Μαριλένα στην κατηγορία Laser Radial.

Η Άντρη Ελευθερίου αγωνίζεται στη Σκοποβολή Σκητ και αυτή θα είναι η τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αθλητής Απόστολος Παρέλλης, στην τέταρτη του Ολυμπιακή συμμετοχή, αγωνίζεται στο άθλημα της Δισκοβολίας. Η Μαρία Μάρκου αγωνίζεται για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες έχοντας εξασφαλίσει τη θέση της μόλις στις 13 Ιουλίου.

Σε λιγότερο από δύο χρόνια και εν μέσω της πανδημίας, η Μαρία κατάφερε να καθιερωθεί διεθνώς ως μια από τις καλύτερες αθλήτριες στην Κατηγορία 67+kg της Άρσης Βαρών σε Πάγκο.

Διαβάστε επίσης: «It`s official…Road to Tokyo»: Η Μαρία Μάρκου εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Το εκπληκτικό έργο μαθήτριας του Δημ. Σχολείου Τάλας κέρδισε βραβείο για το παραολυμπιακό πνεύμα (εικόνες)

Συγκινεί το παράπονο μίας μαμάς αθλήτριας: «Πρέπει να διαλέξω το παιδί μου ή τους Ολυμπιακούς Αγώνες»