5 tips για ζουμερό φαγητό στη γάστρα

Η γάστρα μπορεί να κάνει το μαγείρεμα παιχνιδάκι, όμως για όσο το δυνατόν καλύτερο και… νοστιμότερο αποτέλεσμα, πρέπει να είστε σίγουρες ότι δεν κάνετε τα παρακάτω λάθη:

1. Δεν αφήνετε το κρέας να ροδίσει

Για να πετύχετε καλύτερη γεύση αλλά και όψη στο φαγητό σας, καλό θα ήταν πρώτα να τσιγαρίσετε το κρέας στο τηγάνι για να ροδίσει όπως πρέπει.

2. Ανοίγετε το καπάκι της γάστρας 

Όταν ανοίγετε το καπάκι, η γάστρα χάνει θερμότητα που είναι δύσκολο και χρειάζεται αρκετό χρόνο για να την ανακτήσει. Μην αφαιρείτε το καπάκι μέχρι το φαγητό να ψηθεί εντελώς!

3. Ψήνετε πάντα στην ίδια θερμοκρασία

Σίγουρα η κουζίνα σας δεν είναι εργαστήριο όπου γίνονται πειράματα, αλλά μερικές αλλαγές μπορεί να είναι απαραίτητες για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Δοκιμάστε μερικούς συνδυασμούς στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και τους χρόνους μαγειρέματος για να κάνετε τη διαφορά!

4. Δεν βυθίζετε εντελώς το κρέας

Ο χρόνος μαγειρέματος για το κρέας και τα πουλερικά που βρίσκονται κάτω από τα υγρά του φαγητού θα είναι μικρότερος από ό,τι για τα κομμάτια που δεν είναι πλήρως καλυμμένα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κομμάτια είναι κάτω από το νερό για να πετύχετε ομοιόμορφο ψήσιμο.

5. Δεν λαμβάνετε υπόψη τις ιδιορρυθμίες της γάστρας

Εάν το κρέας σας παραψήνεται συνεχώς, οι πιθανότητες είναι ότι η γάστρα σας λειτουργεί σε υψηλή θερμοκρασία. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ίσως θα ήταν καλό να μειώσετε το χρόνο ψησίματος που αναγράφει η εκάστοτε συνταγή.