4 χριστουγεννιάτικα ζεστά ροφήματα που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!

Ήρθε επιτέλους η γιορτινή σεζόν και έφερε μαζί της και τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα ροφήματα. Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 4 χριστουγεννιάτικα ζεστά ροφήματα που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!

Zεστή Σοκολάτα με Σαντιγί και Μπισκότα

Υλικά

2 κούπες γάλα

1/2 κούπα σοκολάτα κακάο σε σκόνη

4 – 5 μπισκότα τύπου Oreo

σαντιγί

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα θρυμματισμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Σερβίρουμε με σαντιγί και τρίμματα μπισκότου.

Ζεστή Σοκολάτα με Nutella

Υλικά

4 κούπες γάλα

2 κ.σ. Merenda (ή οποιαδήποτε κρέμα πραλίνας)

2 κ.σ. κακάο

2 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τη πραλίνα, το κακάο και τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε με marshmallows, chips σοκολάτας.

Ζεστή σοκολάτα με κανέλα

Υλικά

2 κουταλακια του γλυκού ζάχαρη
Σαντιγί για το γαρνίρισμα
1 κούπα γάλα
2 κοφτές κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
Λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η πραλίνα για 8 λεπτά  μέχρι να γίνει όλο το γάλα σοκολατί. Μόλις ζεσταθεί, βγάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε μια κούπα και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Σερβίρετε με σαντιγί και κανέλα.

Ζεστή σοκολάτα με άρωμα και γεύση πορτοκάλι

Υλικά

4 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού πορτοκαλιού ξύσμα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
3/4 φλιτζανιού μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, λιώνει σιγά- σιγά τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφαιρέστε τη σοκολάτα από τη φωτιά και ρίχνετε σταδιακά το γάλα σας, ενώ χτυπάτε. Προσθέστε το  πορτοκαλί , το κακάο, το μοσχοκάρυδο και κανέλα. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και να συνεχίσει να χτυπά ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές απαλό ρόφημα.