3 βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά για τα όνειρα, τους καλούς τρόπους και τη συμφιλίωση

Τι πιο όμορφο στον ελεύθερο χρόνο σας να καθίσετε αγκαλιά με τα παιδιά σας και να τους διαβάσετε ένα ωραίο βιβλίο ή ένα παραμύθι.

Τόσο τα βιβλία, όσο και τα παραμύθια μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων τους διασκεδάζουν τα παιδιά, αλλά περνούν και πολύ όμορφα μηνύματα.

Μετρ του παιδικού βιβλίου ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας από τους πλέον πολυδιαβασμένους συγγραφείς και οι ιστορίες τους ψυχαγωγούν, αλλά και διδάσκουν.

Εμείς σας προτείνουμε τρία από αυτά για ηλικίες από 3-6 ετών.

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

Η ιστορία: Ήταν κάποτε ένας ποντικούλης που τον έλεγαν Τρωκτικούλη. Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης κάθε φορά που έβλεπε τα αστεράκια στον ουρανό ήθελε να τ’ αγγίξει.

– Παππού, έλεγε στον παππού του, σήκωσέ με, σε παρακαλώ, στα χέρια σου για να αγγίξω ένα αστεράκι.
– Δε γίνεται αυτό που ζητάς, εγγονάκι μου απαντούσε ο παππούς του. Τα αστεράκια είναι πάρα πολύ ψηλά. Δεν είναι καθόλου εύκολο να τ’ αγγίξει κανείς…

«Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή»

Η ιστορία: Μια ανοιξιάτικη μέρα ένα ποταμόπλοιο γεμάτο με ανέμελα παπάκια που πηγαίνουν εκδρομή ταξιδεύει στον Μισισιπή. Τα παπάκια γλείφουν χωνάκια, μαδάνε μαργαρίτες, τρώνε παστέλια, ρουφάνε γρανίτες και γενικά περνούν πολύ ωραία, όταν ξαφνικά κάτι αναπάντεχο συμβαίνει. Ένα παπί κάνει πιπί στη μέση του Μισισιπή. Ο αυστηρός καπετάνιος είναι αποφασισμένος να βρει ποιο είναι το ένοχο παπάκι και να το πείσει να ομολογήσει. Θα τα καταφέρει άραγε;

«Τα τρία μικρά λυκάκια»

Η ιστορία: Όταν τα τρία μικρά λυκάκια χτίζουν ένα σπίτι από τούβλα, ο Ρούνι Ρούνι, το ύπουλο κακό γουρούνι, το γκρεμίζει με το σφυρί του. Όταν χτίζουν ένα σπίτι από τσιμέντο, το γκρεμίζει με το κομπρεσέρ του! Τι πρέπει να κάνουν τα τρία μικρά λυκάκια για να γλιτώσουν;

Ένα κλασικό πλέον παραμύθι, όπου αλλάζουν οι ρόλοι συγκριτικά με τα γνωστά μας Τρία Γουρουνάκια και μιλά για τη συμφιλίωση, την κατανόηση και την ειρήνη. Ένα παρμύθι που έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ.