24χρονη πήρε φάρμακα για να αποβάλει – Γιατί συνελήφθη ο σύζυγός της

24χρονη πήρε φάρμακα για να αποβάλει - Γιατί συνελήφθη ο σύζυγός της

Μια υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απόπειρα άμβλωσης διερευνά η Αστυνομία Πάφου εναντίον ζεύγους.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου στις 26.1.23 και ώρα 18:20 γυναίκα ηλικίας 24 ετών συνοδευόμενη από τον σύζυγο της ηλικίας 27 ετών επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, επειδή η  24χρονη  υπέστη κολπική αιμορραγία.

Η 24χρονη ανέφερε ότι είχε λάβει φάρμακο με σκοπό να αποβάλει με αποτέλεσμα να προκληθεί κολπική αιμορραγία. Η 24χρονη εισήλθε στο Μαιευτικό και διαπιστώθηκε ότι κυοφορούσε έμβρυο 10 εβδομάδων και ότι το έμβρυο ήταν νεκρό ένεκα του χαπιού που είχε λάβει με σκοπό να αποβάλει. Η ίδια υπέγραψε και αποχώρησε από το μέρος.

Ποτε απαγορευεται η αμβλωση

Η Αστυνομία μετά από ενημέρωση που έτυχε προέβη σε άμεσες ενέργειες και αφού εντόπισε στην κατοικία της την 24χρονη την έπεισαν να επιστρέψει στο Νοσοκομείο όπου παρέμεινε νοσηλευόμενη με σκοπό να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση του εμβρύου. Ο 27χρονος σύζυγος της 24χρονης συνελήφθη  με ένταλμα σύλληψης για συνωμοσία και απόπειρα άμβλωσης ενώ η 24χρονη παραμένει στο Νοσοκομείο υπό αστυνομική επιτήρηση.   

Επιπρόσθετα ο κ. Νικολάου σημείωσε πως η άμβλωση απαγορεύεται αφού σύμφωνα με την νομοθεσία μέχρι 12 εβδομάδες δικαιούται μια γυναίκα να αποβάλει χωρίς να έχει ιατρικό πρόβλημα, όμως αυτό δύναται να το πράξει από ιατρό και όχι από μόνη της. Το γεγονός είπε ο κ. Νικολάου ότι η 24χρονη πήρε από μόνη της χάπι για να αποβάλει την καθιστά ποινικά υπεύθυνη.

Διαβάστε ακόμα:

10 tips για να βελτιώσετε το νοητικό επίπεδο του παιδιού από μικρή ηλικία

«Θυμάσαι την ποδιά της γιαγιάς; Ήταν το τέλειο μαξιλάρι για να στεγνώνει δάκρυα»

Μπουρεκάκια με τυρί και πιπεριά: Μία συνταγή για το τέλειο βραδινό