10 πρωτότυπα ονόματα για κορίτσια και αγόρια που θυμίζουν έντονα καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι η κατ’ εξοχήν εποχή που τελούνται μυστήρια, γάμων ή βαπτίσεων.

Πόσο μάλλον αυτήν την χρονική περίοδο που όλα έχουν μεταφερθεί τους καλοκαιρινούς μήνες, μετά τους δύο χειμώνες πανδημίας που ζήσαμε. 

Αν έχετε παιδάκι που ετοιμάζεστε να το βαπτίσετε, αλλά ακόμη δεν έχετε καταλήξει στο όνομα αυτού, σας προτείνουμε 5 κοριτσίστικα και 5 αγορίστικα ξεχωριστά ονόματα, που θυμίζουν καλοκαίρι και θα κάνετε τη διαφορά. 

Σχετικά άρθρα: 7 ξεχωριστά κοριτσίστικα ονόματα με έμπνευση από το φεγγάρι

Βαφτίζετε το μωρό σας; Τα 7 top καταστήματα για προσκλητήρια, διακόσμηση και μπομπονιέρες (εικόνες)

Για κοριτσάκια

Ακτίδα: Φωτεινό, λαμπερό, το όνομα Ακτίδα απαντάται κυρίως από τις περιοχές γύρω από τους Δελφούς, που κατά την αρχαιότητα θεωρούνταν ο Ομφαλός της Γης.

Ηλιάννα: Τι πιο όμορφο από ένα όνομα που κλείνει στην αγκαλιά του τον ήλιο. Ένα όνομα που φεγγοβολά καλοκαίρι και γιορτάζει και τον Ιούλιο. Σκέφτεστε κάτι πιο ταιριαστό;

Θαλασσινή: Και όμως υπάρχει αυτό το όνομα και προέρχεται από τον Όσιο Θαλάσσιο που γιορτάζει στις 22 Φεβρουαρίου. Μπορεί να γιορτάζει χειμερινό μήνα, σίγουρα όμως κάθ φορά που θα το προφέρετε σίγουρα θα σας φέρνει στο νου τη θαλασσινή αύρα!

Κοραλία: Ένα άκρως καλοκαιρινό όνομα καθώς προέρχεται από το κοράλλι. Ταιριάζει σε κορίτσια με ροδοκόκκινα μαγουλάκια, όπως ακριβώς το χρώμα του κοραλλιού.

Ιουλία: Ούτε εκείνη γιορτάζει καλοκαίρι, αλλά Δεκέμβριο. Ωστόσο, σκεφτείτε: υπάρχει περίπτωση να προφέρετε το όνομα Ιουλία και να μην σας παραπέμψει στον Ιούλιο, τον μήνα των διακοπών, την καρδιά του καλοκαιριού, τον ήλιο και τη θάλασσα.

Για αγοράκια

Ηλίας: Μαζί με την Ηλιάννα είναι τα παιδιά του καλοκαιριού. Κλείνουν στο όνομά τους τον ήλιο και γιορτάζουν στην καρδιά του Ιουλίου (20/07)!

Ποσειδώνας: Ο Θεός της Θάλασσας κατά την ελληνική μυθολογία. Ένα όνομα πολύ ξεχωριστό που αμέσως παραπέμπει στο απέραντο μπλε.

Αιγέας: Κι αυτό προέρχεται από την ελληνική μυθολογία, καθώς ο Αιγέας ήταν ο πατέρας του θησέα. Ήταν ένατος κατά σειρά βασιλιάς της αρχαίας Αθήνας. Βούτηξε από το Σούνιο στα νερά της θάλασσας όταν είδε το καράβι  του Θησέα, να επιστρέφει με μαύρα πανιά. Αυτός ήταν και ο λόγος που το πέλαγος ονομάστηκε Αιγαίο!

Φοίβος: Επίθετο που αποδίδεται στον Θεό Απόλλωνα, ο οποίος ήταν ένας από τους 12 θεούς του Ολύμπου. Ήταν ο θεός της μουσικής, του φωτός, προστάτης των τεχνών και της μαντείας.

Αυγουστής:  Ένα όνομα που παραπέμπει στον τρίτο μήνα του καλοκαιριού, τον πολυτραγουδισμένο: τον Αύγουστο με το πιο υπέροχο φεγγάρι της κάθε χρονιάς