Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει τελικά με τις Μουσικές Σχολές της Ελλάδας;

Το Υπουργείο Παιδείας δύναται να ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων, για τους 36 ενδιαφερόμενους για τις μουσικές σχολές της Ελλάδας, σε περίπτωση που όλα πάνε κατ΄ ευχήν, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κος. Κώστας Χαμπιαούρης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου στο Υπουργείο για το πρόβλημα που προέκυψε με τις θέσεις στις μουσικές σχολές της Ελλάδας, ο Υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι όλοι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους στο για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας στο μηχανογραφικό, το οποίο έκλεισε σήμερα, Παρασκευή, 26 Ιουλίου, στις 14.30.

Συμπλήρωσε ότι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν όσον αφορά τους 36 ενδιαφερόμενους και τις θέσεις στις μουσικές σχολές, το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τη διεύθυνση ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης θα ανοίξει την πλατφόρμα, ώστε αυτοί οι 36 να κάνουν νέες δηλώσεις και να αποσυρθούν αυτές που έχουν ήδη κάνει.

«Θέλουμε να προχωρούμε μεθοδικά και να διασφαλίζουμε αυτά τα οποία έχουμε στο παρόν στάδιο», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται

Αναφορικά με το θέμα της μη παραχώρησης θέσεων στις τρεις Μουσικές Σχολές (Μουσικών Σπουδών Κέρκυρας, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Θεσσαλονίκης, Μουσικών Σπουδών Άρτας) στην κατηγορία αλλοδαπών – αλλογενών αποφοίτων Λυκείων κρατών μελών της Ε.Ε., κατηγορία στην οποία εντάσσονται και οι Κύπριοι υποψήφιοι, πληροφορούνται οι ενδιαφερόμενοι ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του ΥΠΠΑΝ με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας για το θέμα.
Σε περίπτωση που οι θέσεις προσφερθούν, οι 36 επηρεαζόμενοι υποψήφιοι, και μόνο, θα έχουν την δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλουν νέα Αίτηση σε Κέντρο Συλλογής Αιτήσεων (ΚΣΑ) που θα λειτουργήσει στον χώρο της Υπηρεσίας Εξετάσεων. Μόλις υπάρξουν νεότερα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.