Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες από γυάλινα βαζάκια

Οι χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες αρέσουν πολύ στα παιδιά! Πόσο μάλλον όταν τις φτιάχνουν μόνα τους, οπότε η ευχαρίστηση είναι ακόμα μεγαλύτερη! Να, λοιπόν, μια ωραία ιδέα για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους αλλά και να διακοσμήσετε όμορφα το σπίτι σας για την περίοδο των εορτών!

Τί θα χρειαστείτε: 

Γυάλινα βαζάκια

Κόλλα

Γλυκερίνη

Αποσταγμένο νερό

Χρυσόσκονη

Μινιατούρες

Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής

υλικά-1

Αποφασίστε ποιες μινιατούρες θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κολλήστε τις στο εσωτερικό από το καπάκι του γυάλινου βάζου που έχετε επιλέξει.

υλικά-2

Καθώς η κόλλα στεγνώνει, γεμίστε το γυάλινο δοχείο με νερό σχεδόν μέχρι την κορυφή κι έπειτα προσθέστε λίγες σταγόνες γλυκερίνης. Έτσι, το διάλυμα θα αποκτήσει μια παχύρρευστη υφή, η οποία επιτρέπει στη χρυσόσκονη να αιωρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στο νερό.

υλικά-3

Αφού έχετε προσθέσει και τη χρυσόσκονη, βιδώστε σφιχτά το καπάκι και αφήστε το να καθίσει για λίγο μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές.

υλικά 4

Αναποδογυρίστε το βαζάκι και διακοσμήστε το όμορφα στο σπίτι σας! Tip: Για να αποκτήσει το νερό το μπλε χρώμα της εικόνας, ρίξτε μία σταγόνα μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής πριν σφραγίσετε με το καπάκι.