“Χωρίς διδασκαλία οι μαθητές που μένουν στο σπίτι”, καταγγέλει η ΠΣΕΜ

Χωρίς διδασκαλία παραμένουν οι μαθητές που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό καταγγέλλει η Παγκύμπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.

Σύμφωνα με ανάρτησή της που έγινε πριν λίγο σε λογαριασμό που διατηρεί σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί από τους μαθητές σε αυτοπεριορισμό δεν λαμβάνουν διαδικτυακή διδασκαλία, όπως αναφέρει το πρωτόκολλο του Υπ. Παιδείας, με αποτέλεσμα να μένουν πίσω στην ύλη τους.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Χωρίς διδασκαλία οι μαθητές που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό
Ως νέα γραμματεία της ΠΣΕΜ για τη σχολική χρονιά 2020-2021, αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε γύρω από το θέμα της κακής λειτουργίας των Σχολείων που προκύπτει από την προχειρότητα που υποδεικνύει Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι μαθητές που είτε λόγω του ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊο, είτε λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, καλούνται να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες και έτσι δεν παρευρίσκονται στο σχολείο.
Δυστυχώς, όπως ενημερωθήκαμε από συμμαθητές μας που βρίσκονται σε περιορισμό, οι πλείστοι από αυτούς δεν τυγχάνουν ηλεκτρονικής διδασκαλίας των μαθημάτων τους, όπως προνοεί το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι οι μαθητές που μένουν πίσω στην διδακτέα ύλη, ενώ οι συμμαθητές τους που παραμένουν στο σχολείο συνεχίζουν την ύλη κανονικά.

Τι ζητούν οι μαθητές

Ως ΠΣΕΜ ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας άμεσα, την λήψη των απαραίτητων ενεργειών ώστε να επιλυθεί αυτό το ζήτημα αλλά και όσα προβλήματα υπάρχουν στα σχολεία.
Πιο συγκεκριμένα ζητούμε την αύξηση του διδακτικού προσωπικού, ώστε να μπορούν να καλυφθουν οι ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.
Ταυτόχρονα, ζητούμε την αναθεώρηση της ύλης, καθώς φαντάζει αδύνατο εώς και απίθανο να μπορεί να καλυφτεί, ιδιαίτερα φέτος με τις συνθήκες που επικρατούν όπου χάσαμε πολλές ώρες διδακταίας ύλης λόγω της πανδημίας.
Πέραν αυτού οι εξετάσεις ανά τετράμηνο δεν ολοκληρώθηκαν πέρσι, εφαρμόστηκαν μόνο στο πρώτο τετράμηνο και δημιούργησαν πολλά προβλήματα τα οποία όλοι θυμόμαστε. Άγχος, πίεση για κάλυψη της ύλης, βαθμοθηρία, παραπαιδεία, συνεχόμενα διαγωνίσματα κλπ.
Αντί να επανεξετάσει τουλάχιστον για φέτος το θεσμό το Υπουργείο Παιδείας, θα πειραματιστεί σε δύο τάξεις και μάλιστα την ίδια στιγμή που έχουμε και επιπλέον προβλήματα λόγω της πανδημίας. Οι εξετάσεις ανά τετράμηνο πρέπει να καταργηθούν ή έστω να αναβληθούν, για φέτος.
Ως ΠΣΕΜ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το σχολείο που ονειρευόμαστε. Το σχολείο της πολύπλευρης και πολύμορφης γνώσης. Ένα σχολείο πραγματικά ανθρώπινο και δημοκρατικό.