Χείμαρρος η Διευθύντρια Ε Δημοτικού Αγίου Ιωάννη: “Τις ζημιές να τις πληρώσουν γονείς”

Χείμαρρος η Διευθύντρια Ε Δημοτικού Αγίου Ιωάννη: "Τις ζημιές να τις πληρώσουν γονείς"

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης η Μακαρία Άντρη Στυλιανού, Διευθύντρια Ε Δημοτικού Αγίου Ιωάννη. Το εν λόγω σχολείο χθες Τετάρτη γέμισε με συνθήματα λόγω του τελικού Κυπέλλου.

Η Διευθύντρια του σχολείου μιλώντας σε έντονο ύφος είπε πως τις ζημιές στο σχολείο θα τις πληρώσουν οι γονείς αυτών που τις έκαναν. Υπέδειξε δε ότι ενώ υπάρχουν κάμερες στα σχολεία, δεν λειτουργούν λόγω κωλύματος με τα προσωπικά δεδομένα. Η Μακαρία Άντρη Στυλιανού, εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι ο λόγος που δεν λαμβάνει δραστικά μέτρα η Πολιτεία είναι γιατί εξυπηρετείται ένα γαϊτανάκι κόσμου που δουλεύει για να φτιάχνει τις ζημιές που γίνονται.

«Θα μιλήσω ως φορολογούμενος πολίτης και όχι μόνο ως Διευθύντρια. Πληρώνω φόρους ως πολίτης. Αυτοί οι φόροι πρέπει να πηγαίνουν στο να φτιάχνουμε έργα, να τα συντηρούμε και να τα απολαμβάνουμε όλοι οι πολίτες. Από τη στιγμή που αυτά τα χρήματα αντί να επενδύονται δίδονται για τις ζημιές που κάνουν συμπολίτες μας οι οποίοι δεν επιδέχονται καμιά ποινή, αυτό είναι απαράδεκτο.

Η νομοθεσία λέει ότι κάτω των 12 δεν έχουν ποινική ευθύνη, κάτω των 15 με ή χωρίς ποινική ευθύνη εκεί αρχίζει μια ασάφεια. Το θέμα είναι ποιος πληρώνει τη ζημιά. Η δική μου η άποψη είναι ότι από τη στιγμή που έχουν κηδεμόνες, τότε την ευθύνη την έχουν οι κηδεμόνες.  Άρα οποιαδήποτε ζημιά γίνεται από τα παιδιά τους, τα οποία την κάνουν τη ζημιά όταν δεν έχουν την επίβλεψη τους, τότε έχουν την ευθύνη να αποζημιώνουν το κράτος», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «στην περίοδο του COVID όλοι έγιναν άριστοι γονείς και έλεγαν ότι δεν μπορούν να αφήσουν μόνα τα παιδάκια τους στο σπίτι 15 ετών και κάτω. Άρα έμεναν σπίτι και έπαιρναν επίδομα για να προσέχουν τα ανήλικα γιατί ο νόμος λέει ότι είναι υπό την επίβλεψη τους. Εγώ τώρα που δεν έχει COVID γιατί πρέπει να ανέχομαι τα ανήλικα να μπαίνουν μέσα στο σχολείο και να κάνουν ζημιές;

Πρέπει να ληφθούν μέτρα. Η μη λήψη μέτρων ισοδυναμεί με διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Από τη στιγμή που ως κοινωνία δεν λαμβάνω μέτρα, τότε έχω ευθύνη. Μπορούσαν να ληφθούν μέτρα με πάρα πολύ απλό τρόπο όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Όποτε μας συμφέρει είμαστε εντός ΕΕ όποτε δεν μας συμφέρει επικαλούμαστε τα προσωπικά δεδομένα. Αυτή η καραμέλα με τα προσωπικά δεδομένα εμένα αρχίζει να μου τη δίνει. Ότι πάμε να κάνουμε και να βάλουμε τάξη λέμε για προσωπικά δεδομένα. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν παιδονόμοι, κάμερες, φρουροί. Εμείς βάλαμε τις κάμερες στα σχολεία, πληρώσαμε όλοι οι πολίτες αλλά απαγορεύεται να τις λειτουργήσουμε γιατί κολλούμε στα προσωπικά δεδομένα. Από τη στιγμή που μπήκαν κάμερες, χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη, η Πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα».

Στη συνέχεια η Διευθύντρια του σχολείο εξέφρασε την άποψη ότι από τη στιγμή που υπάρχουν τα εφόδια αλλά δεν γίνεται κάτι δραστικό τότε συμβαίνει κάτι άλλο. Και εξήγησε τη σκέψη της λέγοντας, «είτε γιατί τα παιδιά προβαίνουν σε αυτές τις συμπεριφορές είναι δικά μας παιδιά και δεν θέλουμε να το κάνουμε (σ.σ να λάβουμε μέτρα π.χ κάμερες) μπας και τα συλλάβουν, ή κάποιοι βρήκαν τρόπο με τις ζημιές που γίνονται να έχουν δουλειά και να τρων τα λεφτά του κράτους. Σου λέει δεν λαμβάνω μέτρα.. κάποιοι πρέπει να πηγαίνουν να μπογιατίζουν, κάποιοι να κτίζουν, να φτιάχνουν γήπεδα και έτσι γίνεται η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος».

Κληθείσα να πει αν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο Δημοτικό όπου είναι διευθύντρια, είπε πως όπως είπε και ο Πρόεδρος της σχολικής εφορίας, θέλει πρώτα να υπάρχει ποινή και να γίνεται αποπληρωμή των ζημιών από τους γονείς αυτών που έκαναν τις ζημιές. «Πρόκειται για ένα ποσό χιλιάδων το οποίο δεν μπορεί η Εφορία να το βρει. Ξέρουμε περίπου ποιοι είναι και δώσαμε ονόματα και βρίσκεται μια διαδικασία σε εξέλιξη. Εγώ δεν δέχομαι στο σχολείο που διοικώ να μου κάνει ζημιά οποιοσδήποτε. Απαιτώ αποπληρωμή από τους γονείς», είπε καταλήγοντας η Διευθύντρια.

Διαβάστε επίσης

Πώς ένα «ανόητο» παιχνίδι με τους φίλους της αποκάλυψε ανεύρυσμα στον εγκέφαλό της

Καρκίνος θυρεοειδούς αδένα: Ο 2ος σε συχνότητα καρκίνος στις γυναίκες – Τα συμπτώματα που θα σε ανησυχήσουν