Χάλκινο μετάλλιο και Έπαινο απέσπασε η κυπριακή αποστολή στην 28η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας (IΒO) 2017

Με δύο διακρίσεις επέστρεψε η αποστολή των Κυπρίων μαθητών από το Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου την Κυριακή 30 Ιουλίου, όπου διοργανώθηκε, στο Πανεπιστήμιο του Warwick, η 28η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Ο Κυριάκος Ιωάννου, του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου εξασφάλισε Χάλκινο μετάλλιο και ο Αυγουστίνος Ιωάννου του Λυκείου Αγίου Ιωάννη Λεμεσού απέσπασε Έπαινο.

Την αποστολή αποτελούσαν εκτός από τους πιο πάνω διακριθέντες μαθητές και οι μαθήτριες Ζήνα Χαραλάμπους του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» και Άντρεα Ηλία του Παγκυπρίου Γυμνασίου, από τη Λευκωσία.

Οι μαθητές είχαν επιλεγεί μετά από σχετικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Συνοδοί στην αποστολή ήταν ο Κωνσταντίνος Γρουτίδης, καθηγητής Βιολογίας και ο Ανδρέας Δημητρίου, ερευνητής στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συντονίστρια της αποστολής η δρ Χριστίνα Σιδερά, Βοηθός Διευθύντρια.

Με την ολοκλήρωση της 28ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Βιολογίας (IΒO) 2017, που διεξήχθη μεταξύ 23 – 30 Ιουλίου 2017 και έλαβαν μέρος 68 χώρες, με τέσσερις αντιπροσώπους η κάθε μια, η Κύπρος απέσπασε το τρίτο κατά σειρά χάλκινο μετάλλιό της στον θεσμό, επιβεβαιώνοντας τη σοβαρή εργασία που αργά αλλά σταθερά και αθόρυβα επιτελείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Βιολογίας, στη Μέση Γενική Εκπαίδευση της Κύπρου.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συγχαίρει τους μαθητές μας, τους καθηγητές τους, τη Βιολογική Εταιρεία Κύπρου και όλους όσοι συνέβαλαν, με οποιοδήποτε τρόπο, στη μεγάλη αυτή επιτυχία των παιδιών μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς το ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, που είχε εμπλακεί στην προετοιμασία των μαθητών μας.