Βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Βιβλιοδρομίες 2023»

Βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Βιβλιοδρομίες 2023»

Εκδήλωση κατά την οποία απονεμήθηκαν βραβεία στους μαθητές και στις μαθήτριες που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ανάγνωσης παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου «Βιβλιοδρομίες 2023» διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας το πρωί της Τρίτης.

Διακρίθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες Αντρέας Γαβριήλ, Φίλιππος Ράσπας, Ιωάννης Καλέτσιος (Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς (ΚΒ) – Μιχαλάκης Παρίδης), Ανθή Χατζηττοφή (Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου (ΚΒ)), Γεωργία Φραγκούς και Νερέα Ορτέγκα (Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ΄ (ΚΒ) – Τσίρειο).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε σύντομο αφιέρωμα στη Διεθνή Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, χαιρετισμό από τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, δρα Μάριο Στυλιανίδη και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μαμμάρων. Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές και στις διακριθείσες μαθήτριες. Τα βραβεία απένειμε ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό «Βιβλιοδρομίες 2023» με θέμα «Περιβαλλοντική Καταστροφή», συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου. Μέσα από τη θεματική ενότητα του διαγωνισμού, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση και να κατανοήσουν ότι το φυσικό περιβάλλον είναι η πηγή της ζωής μας και το κοινό μας σπίτι και γι’ αυτό οφείλουμε να το προστατεύουμε.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης επεσήμανε ότι τόσο η στοχευμένη διδασκαλία λογοτεχνικών κειμένων στην τάξη, όσο και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας ευρύτερα, αποτελούν σημαντικούς άξονες για την υλοποίηση του διαχρονικού στόχου της εκπαίδευσης, που είναι η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Τόνισε ότι η εξοικείωση του παιδιού με τον γραπτό λόγο (σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή) οδηγεί στην ανάπτυξη του γραμματισμού (κειμενικού, εικονογραφικού και πολιτισμικού).

Τέλος, ο δρ Στυλιανίδης συνεχάρη όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή, τον ενθουσιασμό και τη συνειδητή επιλογή τους να αφιερώσουν μέρος του ελεύθερου χρόνου τους στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων και ευχήθηκε να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη λογοτεχνία.

Διαβάστε επίσης

«Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα

Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό: Γνωρίζετε τι είναι;