Βούρτσα μαλλιών: 10 τρόποι με τους οποίους τη χρησιμοποιείς και καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Εκατομμύρια γυναίκες διατρέχουν τον κίνδυνο μακροχρόνιας βλάβης, καθώς βουρτσίζουν τα μαλλιά τους πολύ δυνατά ή με τη λάθος βούρτσα. Μια μελέτη που εξέτασε 2.000 γυναίκες διαπίστωσε ότι 4 στις 10 γνωρίζουν ότι ορισμένες συνήθειές τους μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα μαλλιά, με σχεδόν μία στις τέσσερις να ανησυχεί για τη ζημιά που προκαλείται στο τριχωτό της κεφαλής.

Οι μισές από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, βουρτσίζουν τα μαλλιά τους ξεκινώντας από το τριχωτό της κεφαλής προς τα κάτω, το οποίο θεωρείται μεγάλο λάθος.

«Ανεξάρτητα από τον τύπο μαλλιών, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια βούρτσα που είναι μαλακή», υποστηρίζουν οι ειδικοί. Είναι επίσης ανησυχητικό το γεγονός ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν μόνο μία βούρτσα για τα μαλλιά τους. Θα χρησιμοποιούσατε ποτέ το ίδιο πινέλο για την εφαρμογή του foundation και του ρουζ; Οπότε γιατί να χρησιμοποιήσετε την ίδια βούρτσα για να ξεμπερδέψετε και να στεγνώσετε τα μαλλιά σας;

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα 3/4 των γυναικών παραδέχτηκαν ότι  χρησιμοποιούν την ίδια βούρτσα για όλες τις πτυχές της φροντίδας των μαλλιών τους – παρά τις συμβουλές για τη χρήση διαφορετικών εργαλείων.

Και ενώ το 30% των γυναικών διαθέτει μόνο μία ή δύο βούρτσες μαλλιών, το 1/6 έχει περισσότερα από επτά πινέλα μακιγιάζ. Ωστόσο, αν και το 22% των γυναικών έχουν μια συγκεκριμένη ρουτίνα για τα μαλλιά τους, περισσότερες από τις μισές παραδέχτηκαν ότι δεν γνωρίζουν αν χρησιμοποιούν τη σωστή βούρτσα για τον τύπο των μαλλιών τους.

10 τρόποι με τους οποίους χρησιμοποιείς λάθος τη βούρτσα μαλλιών
  1. Αποφεύγεις να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα, επειδή νομίζεις ότι θα σπάσεις την τρίχα.
  2. Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου πολύ δυνατά.
  3. Βουρτσίζεις από το τριχωτό της κεφαλής προς τα κάτω.
  4. Χρησιμοποιείς τη βούρτσα μαλλιών για πολύ καιρό.
  5. Χρησιμοποιείς βούρτσες που δεν είναι ιδανικές για να ξεμπερδεύουν τα μαλλιά σου.
  6. Μοιράζεσαι τη βούρτσα μαλλιών σου με άλλους.
  7. Σπας την τρίχα στην προσπάθεια να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου.
  8. Δεν χρησιμοποιείς την κατάλληλη βούρτσα για τον τύπο των μαλλιών σου.
  9. Χρησιμοποιείς βούρτσα που δεν είναι μαλακή.
  10. Χρησιμοποιείς μια βούρτσα για όλα.

πηγή: Infowoman.gr