Τσάι και Καφές: Πως το νερό επηρεάζει την γεύση τους;

Τσάι και Καφές: Πως το νερό επηρεάζει την γεύση τους;

Το νερό αποτελεί βασικό συστατικό πολλών ροφημάτων που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Τα πιο γνωστά από αυτά φυσικά είναι ο καφές και το τσάι, τα οποία είναι και τα βασικά ροφήματα παγκοσμίως.

Η γεύση τους όμως επηρεάζεται σημαντικά από το νερό με το οποίο παρασκευάζονται για αυτό και είναι σημαντικό να μεριμνείτε για το νερό που χρησιμοποιείται σε αυτά.

Με την εγκατάσταση φίλτρων νερού μπορείτε να προσθέσετε ακόμη ένα πλεονέκτημα στην λίστα των οφελών που προσφέρουν στην καθημερινότητα σας. Η γεύση των αγαπημένων σας ροφημάτων θα αλλάξει και φυσικά μακράν προς το καλύτερο.

Η γεύση του καφέ

Ξεκινάμε με τον καφέ που η πλειονότητα του κόσμου συνηθίζει να καταναλώνει σε μεγάλες ποσότητες ημερησίως. Ο καφές και όλα τα είδη αυτού, είτε κρύος είτε ζεστός, για να παρασκευαστεί χρειάζεται νερό και το νερό είναι το βασικό υλικό μέσα στο οποίο θα διαλυθεί και θα απελευθερώσει τα αρώματα του.

Μπορεί να είστε λάτρης του καφέ και να φτιάχνετε καθημερινά στο σπίτι σας διάφορα είδη αλλά να αισθάνεστε ότι δεν έχουν τόσο ωραία γεύση.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα του νερού. Το νερό μεταφέρει διάφορα σωματίδια και μολυσματικά στοιχεία όπως το χλώριο που πέρα από το ότι δημιουργούν προβλήματα στον οργανισμό μας αλλοιώνουν και την γεύση του καφέ.

Μπορείτε λοιπόν να εγκαταστήσετε στην κουζίνα σας ένα πιστοποιημένο φίλτρο νερού ώστε να παρασκευάζετε τον καφές σας και να απολαμβάνετε όλα του τα αρώματα.

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό και κάτι ακόμη, στις καφετέριες πολύ συχνά είτε έχουν εγκατασταθεί φίλτρα νερού είτε χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό για την παρασκευή των καφέδων για αυτό πολλές φορές και ο καφές που αγοράζετε διαφέρει σημαντικά με αυτόν που πίνετε και γεύεστε στο σπίτι σας.

Η γεύση του τσαγιού

Ένα ακόμη από τα πιο διάσημα και πιο ευεργετικά ροφήματα σε παγκόσμια κλίμακα είναι το τσάι. Το γνωστό τσάι με τα φύλλα ή ακόμη και το τσάι του βουνού που απολαμβάνουμε εδώ, είναι ροφήματα πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό μας. Η παρασκευή αυτών φυσικά απαιτεί νερό ως βάση.

Το νερό όμως αν δεν είναι φιλτραρισμένο και υγιεινό δεν μπορεί να μας προφέρει τα θετικά στοιχεία που έχει το τσάι. Ακόμα και κατά την διαδικασία βρασμού το νερό εξακολουθεί να διατηρεί τα μολυσματικά του στοιχεία και να βλάπτει την υγεία μας ενώ δεν επιτρέπει στις διάφορες ποικιλίες και ειδή τσαγιού να απελευθερώσουν αρμόνικα τα ευεργετικά τους στοιχεία.

Ο καφές και το τσάι είναι μόνο δύο από τα σημαντικότερα ροφήματα που καταναλώνουμε καθημερινά και περιέχουν το νερό ως βάση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μεριμνείτε για την υγεία σας και να μην καταναλώνετε αφιλτράριστο νερό διότι μακροπρόθεσμα το χλώριο, ο μόλυβδος και άλλα βλαβερά στοιχεία αυτού του νερού μπορούν να προκαλέσουν παθογένειες στον οργανισμό σας.

Ελπίζουμε με τις παραπάνω πληροφορίες μας να καταλάβατε και εσείς την σημασία που έχει να εγκαταστήσετε στο σπίτι σας ένα πιστοποιημένο φίλτρο νερού όπως είναι π.χ. το Imperial Plus της Camelot.

Η επιλογή αυτή θα είναι μια επένδυση για εσάς και για όλα τα μέλη της οικογένειάς σας.

Ενώ μπορείτε να ετοιμάζετε από το σπίτι τα δικά σας υγιεινά και ευωδιαστά ροφήματα και να τα απολαμβάνετε, όπου και αν βρίσκετε.