Τώρα οι κακοκαιρίες στην Κύπρο θα έχουν όνομα – Δείτε ποια θα είναι αυτά

Τώρα οι κακοκαιρίες στην Κύπρο θα έχουν όνομα - Δείτε ποια θα είναι αυτά

Τη διαδικασία ονοματοδοσίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο, για την περίοδο Οκτωβρίου 2021- Σεπτεμβρίου 2022 εγκαινιάζει αύριο η τριμερής εθνική συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ μέσω των Μετεωρολογικών Υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, ο κατάλογος των ονομάτων που επιλέχθηκαν και θα χρησιμοποιούνται με αλφαβητική σειρά, καταρτίστηκε από κοινού μεταξύ των υπηρεσιών αντανακλώντας το γλωσσικό ιδίωμα των τριών χωρών.

Τα ονόματα για την περίοδο 2021-22 είναι:

Athina, Ballos, Carmel, Diomedes, Elpis, Filippos, Genesis, Helios, Irit, Kalypso, Lavi, Meliti, Nikias, Ora, Paris, Raphael, Semeli, Thomas, Urania, Vion, Xenios, Yasmin, Zefyros.

Η απόδοση ονόματος σε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο θα αποφασίζεται από εκπροσώπους των Μετεωρολογικών Υπηρεσιών κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίων (ή πιο συχνών όποτε κρίνεται απαραίτητο) συναντήσεων.

Κατά τη διάρκεια αυτών, θα χρησιμοποιούνται όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες από αριθμητικά μοντέλα καιρού και δεδομένα παρατήρησης για την εκτίμηση της εξέλιξης του καιρικού φαινομένου.

Γιατι δινουν ονοματα στις κακοκαιριες

Στόχος αυτής της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και να βοηθήσει τις εθνικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στο να ενημερώσουν για τη διέλευση έντονων καιρικών φαινομένων που πιθανώς να συνοδεύονται με πολλαπλές επιπτώσεις, διασφαλίζοντας έτσι την προστασία των ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Διαβάστε επίσης:

Μηναλλάγια: Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το επόμενο καλοκαίρι στην Κύπρο;

9 δραστηριότητες για μέσα στο σπίτι όταν ο καιρός είναι βροχερός

10 απίστευτα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τους ωκεανούς