9 δραστηριότητες για μέσα στο σπίτι όταν ο καιρός είναι βροχερός

Δύσκολες οι βροχερές μέρες για τα παιδιά, ειδικά τα προσχολικής ηλικίας. Τι να κάνουν όλη μέρα στο σπίτι; Πώς να περάσει η ώρα τους χωρίς να βαρεθούν και τελικά να αρχίσουν τη γκρίνια; Οι οθόνες είναι η μια -λιγότερο επιθυμητή- απάντηση και οι παρακάτω δραστηριότητες η άλλη.

Όταν ο καιρός είναι απαγορευτικός για έναν περίπατο ή παιχνίδι στις κούνιες, τότε μπορείτε να περάσετε δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας και να θυμηθείτε και εσείς λιγάκι τα ξένοιαστα παιδικά σας χρόνια!

  1. Ακτίνες Χ από νήμα: Σίγουρα έχετε κάπου ένα κουβάρι παλιό νήμα. Πιάστε την μια άκρη του και ξετυλίξτε το στο σαλόνι ή στο δωμάτιο προσπαθώντας να φτιάξετε έναν λαβύρινθο όπως εκείνον της ταινίας «Επικίνδυνη Αποστολή» με τον Τομ Κρουζ. Αφήστε τα να βρουν το δρόμο τους για την άλλη άκρη χωρίς να ακουμπήσουν τις κλωστές και να κερδίσουν έτσι το παιχνίδι. Πέρα από αυτό θα βελτιώσουν την ικανότητα της συγκέντρωσης και της προσοχής τους, αλλά και την ισορροπία τους!
  2. Αγώνας δρόμου: Αξιοποιήστε όλες εκείνες τις χρωματιστές ταινίες που έχετε στα συρτάρια σας και δημιουργήστε ένα γήπεδο στίβου στο σπίτι. Χωρίστε διαδρόμους για τα μικρά σας και χρονομετρήστε τις επιδόσεις τους. Ή αντί να τρέχουν τα μικρά σας μέσα στο σαλόνι, μπορείτε να διοργανώσετε έναν αγώνα αυτοκινήτων. Με τα ίδια υλικά, αλλά τα μικρά αυτοκινητάκια τους να τρέχουν πάνω στο χαλί!
  3. Πάρτυ λάμψης: Υπάρχει ο κίνδυνος να πρέπει να σκουπίζετε μετά, αλλά αφού σίγουρα έχετε κουτάκια και μπουκαλάκια με γυαλιστερά γκλίτερ χρησιμοποιήστε και ξεφορτωθείτε τα μια ώρα αρχύτερα. Οργανώστε ένα πάρτυ χειροτεχνίας στο σπίτι και για να γλιτώσετε τον πολύ χαμό στρώστε μια πλαστική κουρτίνα μπάνιου πάνω στο χαλί και… ξεμπερδέψατε!
  4. Αγώνας μετ’ εμποδίων: Απλώστε μαξιλάρια και παιχνίδια από την κουζίνα ως το σαλόνι και αφήστε τα παιδιά να τρέξουν. Όλα τα μικρά αγαπούν αυτή τη δραστηριότητα, η οποία βοηθά και την ανάπτυξη του συντονισμού των κινήσεών τους!
  5. Κυνήγι θησαυρού: Μπορεί να θέλει λίγη παραπάνω ώρα για να προετοιμαστεί, αλλά η χαρά που θα πάρει το παιδί σας δεν λέγεται! Κόψτε φωτογραφίες από περιοδικά, ζωγραφίστε σχεδιαγράμματα και αφήστε το παιδί να ψάχνει με τις ώρες. Εσείς μπορείτε να ξεκουραστείτε ή να ψάχνετε μαζί του. Όπως και να έχει η διασκέδαση θα είναι απερίγραπτη!
  6. Επιτραπέζια: Φιδάκι, Γκρινιάρης, Ντάμα όποιο και αν σας αρέσει θα αρέσει και σε εκείνο. Πέρα από διασκέδαση θα συμβάλλουν θετικά και στη βελτιώση της συγκέντρωσης και της προσοχής του. Επιπλέον, τα παιδιά μέσα από τα επιτραπέζια μαθαίνουν να ακολουθούν κανόνες και να μοιράζονται!
  7. Πλαστελίνες: Κλασικό και αγαπημένο. Δημιουργικό και όμορφο, διασκεδαστικό και για εσάς. Φτιάξτε καλαθάκια, λουλούδια, σπιτάκια και ό,τι άλλο θελήσετε και διακοσμήστε με αυτά για μία μέρα το σπίτι.
  8. Χορέψτε: Στα παιδιά αρέσει πολύ να βλέπουν τους γονείς τους να «παραφέρονται». Χαλαρώστε μαζί με το παιδί σας, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική και χορέψτε όπως όταν ήσασταν παιδί. Θα ξεδώσετε, θα διασκεδάσετε και θα γυμναστείτε! Χορεύοντας κερδίζετε όλοι…
  9. Ζαχαροπλαστική: Τι πιο νόστιμο και διασκεδαστικό από ένα κέικ που θα φτιάξετε μαζί; Από τραγανά μπισκοτάκια που θα ψήσετε παρέα; Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο, αλλά αν εξηγήσετε στα παιδιά σας τη διαδικασία και την προσοχή που πρέπει να δώσουν σε αυτή, όλα θα κυλήσουν πολύ ομαλά και στο τέλος θα κερδίσετε και κέρασμα!