«Το σχολείο του τρόμου»: Βίαζαν πάνω από 300 αλυσοδεμένα αγοράκια – Απίστευτη ιστορία βίας και εξευτελισμού

Αποτροπιασμό και ντροπή προκαλεί η είδηση για ένα ακόμη «σπίτι του τρόμου» στη Νιγηρία.

Περισσότεροι από 300 άνδρες, μεταξύ τους και πολλά μικρά αγόρια, εντοπίστηκαν δεμένοι με αλυσίδες σε σχολείο στην πολιτεία Κατσίνα στη βόρεια Νιγηρία.

«Στη διάρκεια της έρευνας, 69 άνθρωποι, ηλικίας 7 έως 40 ετών, εντοπίστηκαν δεμένοι με αλυσίδες», δήλωσε ο Σανούσι Μπούμπα, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κατσίνα. «Άλλα θύματα είχαν υποστεί απάνθρωποι και ταπεινωτική συμπεριφορά», προσέθεσε.

«Ενημερωθήκαμε ότι οι κρατούμενοι εδώ είναι περισσότεροι από 300 και εξαιτίας της απάνθρωπης συμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν, εξεγέρθηκαν χθες (Κυριακή)», εξήγησε ο ίδιος.

«Κάποιοι από τους κρατούμενους δραπέτευσαν, ενώ περίπου 60 άλλοι παρέμειναν στο σημείο», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον Μπούμπα, το σχολείο αυτό ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια από έναν μουσουλμάνο ιερωμένο 78 ετών, τον Μάλαμ Μπέλο Αμπντουλαχί Ούμαρ Αλμαζιράι, ο οποίος στη συνέχεια παρέδωσε τη διεύθυνσή του στον γιο του.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Daily Mail, μάλιστα, τα αγόρια είχαν σταλεί στο συγκεκριμένο «σχολείο» από τους ίδιους τους τους γονείς για να μάθουν το Κοράνι, αλλά και να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά.

10 εκατομμύρια παιδιά σε κορανικά σχολεία

Αυτό είναι το δεύτερο αντίστοιχο περιστατικό που γίνεται γνωστό στη Νιγηρία, μετά την απελευθέρωση 500 αγοριών από άλλο κολαστήριο, όπου κρατούνταν, μερικά μόλις χιλιόμετρα μακριά.

Πολλά από τα αγόρια κατήγγειλαν σοδομισμό από τους καθηγητές τους, όπως επίσης και τον θάνατο συμμαθητών τους εξαιτίας των βασανιστηρίων που υπέστησαν.

Στη βόρεια Νιγηρία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, τα κορανικά σχολεία είναι πολλά, αφού η φτώχεια δεν επιτρέπει στις οικογένειες να παρέχουν όσα θέλουν στα παιδιά τους. Μια τοπική οργάνωση, η Muslim Rights Concern (MURIC), αναφέρει ότι περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά πηγαίνουν σε αυτά.

Τον Ιούνιο ο Μπουχάρι, πρόεδρος της Νιγηρίας, που είναι ο ίδιος μουσουλμάνος, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να τα απαγορεύσει, αλλά όχι αμέσως. Μετά και το τελευταίο περιστατικό ο Νιγηριανός πρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τους φυλάρχους να συνεργαστούν με τις αρχές ώστε να αποκαλύψουν «παράνομες πρακτικές που ισοδυναμούν με κακοποίηση παιδιών».